Desallotjada una casa de Flix al trobar artefactes explosius en un garatge del costat

Una dona estava fent neteja en una nau quan va localizar les peces i una armilla en una caixa. Eren una granada de ma i una de morter

26 agosto 2019 19:40 | Actualizado a 27 septiembre 2019 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La localització, a primeres hores de la tarda d’ahir, de dos artefactes explosius en un garatge situat al passeig Sant Tomàs de Flix va obligar als Mossos d’Esquadra a desallotjar una casa veïna per precaució, mentre es desplaçaven fins el lloc agents de la Unitat Tedax-NRBQ per fer-se càrrec de les dues peces.

Segons van confirmar al Diari fonts de la Policia Autonòmica, cap a un quart de cinc van rebre l’avís d’una dona. Va informar que mentre estava netejant una nau, a l’interior d’una caixa havia trobat dues peces així com una armilla de la Guerra Civil. Els agents van acordonar la zona mentre arribaven els tècnics.

Els experts del Tedax van veure que es tractava de dues peces molt deteriorades perquè eren de ferro. Una era d’una granada de mà de procedència polonesa, però que després es va fabricar també a Espanya. L’altra era part d’una granada de morter, a la qual li mancava un tros. Les dues les va utilitzar l’exèrcit republicà.

Segons els veïns, els agents van prendre les dues peces. En els cassos que permeten traslladar els artefactes, després del seu estigui, són destruïts normalment en pedreres per qüestions de seguretat.

Des de 2008, l’any que els Mossos d’Esquadra van assumir les competències en seguretat ciutadana, els agents del Tedax-NRBQ han neutralitzat a les comarques tarragonines un total de 1.423 artefactes de la Guerra Civil. En el llistat figuren granades de mà, antitanc i de morter, projectils i d’artilleria i bombes d’aviació. Una de les operacions més importants dutes a terme va ser la dels 350 artefactes que es van treure del fons del riu Ebre l’any 2015.

Des de Mossos s’indica que qualsevol persona que trobi una artefacte no el toqui i que truqui al 112.

Precisament ahir es van reobrir les dues platges de Barcelona que havien estat tancades al bany diumenge en trobar-se dins de l’aigua una bomba d’aviació. Els artificiers de l’Armada la van portar mar endins i la van detonar.

Comentarios
Multimedia Diari