Descobrint el llegat iber a Vinebre

El poblat de Sant Miquel a Vinebre s´ha museïtzat, amb panells explicatius i passarel·les que faciliten la visita

19 mayo 2017 17:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els jaciments ibers d’arreu de les Terres de l’Ebre han estat protagonistes dissabte i diumenge en el marc del Cap de Setmana Iber, amb actes a Alcanar, Vinebre, Tivissa o Gandesa. A Vinebre, el jaciment de Sant Miquel ha estat escenari de visites guiades, tallers per als més menuts i fins i tot d’un berenar iber, amb productes que també consumien aquests avantpassats, com ara la mel, les figues, el formatge fresc o el vi. Les cinc visites guiades que es van oferir entre dissabte i diumenge van comptar amb una notable presència de visitants, tant de la comarca de la Ribera i les Terres de l’Ebre com també del Camp de Tarragona, remarca al Diari l’alcaldessa de la població, Gemma Carim.

Les jornades van comptar amb la presència de la doctora Margarida Genera, arqueòloga que ha dirigit al llarg de les últimes dècades els treballs al poblat ibero-romà de Sant Miquel. Unes investigacions que continuen endavant. «Al llarg de les diverses excavacions que s’han dut a terme s’han recuperat molts materials que ara s’han d’analitzar i estudiar», afirma l’alcaldessa.

 El poblat iber de Sant Miquel compta des d’enguany amb una completa museïtzació, amb panells explicatius i audioguies que permeten conèixer al detall aquest assentament i els trets fonamentls de la cultura dels ibers. El jaciment compta també amb passarel·les per poder visitar-lo de forma més còmoda, per accedir als diferents nivells. I és que el poblat, datat del segle I aC, s’alça en un turó a la riba esquerra del riu Ebre, sobre el pas de l’Ase.

Comentarios
Multimedia Diari