Descobrir el turisme des del dinamisme

El Museu Interactiu d’EbreTerra pretén donar a conèixer el turisme del Baix Ebre, i de les Terres de l’Ebre en conjunt, a través d’una experiència diferent

18 enero 2018 17:29 | Actualizado a 18 enero 2018 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Escoltar les veus amb la parla característica de les Terres de l’Ebre, conèixer la història dels municipis a través de jocs o resseguir el recorregut del riu Ebre per conèixer la seva història. El museu interactiu d’Ebre Terra, de Deltebre, ofereix una alternativa molt dinàmica per conèixer el turisme de la comarca del Baix Ebre, en concret, i de les Terres de l’Ebre en general. Després d’una explicació guiada, els seus visitants tindran l’oportunitat d’explorar i descobrir per ells mateixos tots els detalls amagats d’aquest espai. 

Ebre Terra, centre d’inspiració turística, alberga diferents funcions, com l’Oficina Comarcal de Turisme, un espai de cuina professional per a formació i demostració, sales de conferència, botiga de productes locals i una aula de formació. Però el racó més curiós es troba a la primera planta. El museu interactiu acull una exposició per experimentar i descobrir paisatges, músiques, somnis i històries de les Terres de l’Ebre. L’espai es divideix en tres apartats, i l’experiència comença amb la part Què han dit de l’Ebre?, un racó amb petits fragments de personatges importants, escriptors, músics, que plasmen en la seva obra les Terres de l’Ebre. Un espai d’àudio permet escoltar les veus de l’Ebre, una mostra de la parla tan peculiar d’aquest territori. Es complementa amb un recull de cançons que parlen de l’Ebre i cantades per autors del territori, amb diferents temàtiques, i moltes més sorpreses. 

Seguidament es troba l’espai Descobriment, una representació de la comarca del Baix Ebre, amb els seus 14 municipis i dos parcs naturals: el Parc Natural del Delta de l’Ebre (costa) i el Parc Natural dels Ports (muntanya), territori declarat Reserva de la Biosfera per la Unesco des del novembre de l’any 2013. El terra representa el mapa de la comarca i al llarg de la sala es poden trobar diferents monòlits amb pantalles tàctils on poder consultar informació dels municipis, però, especialment, on poder dur a terme activitats interactives relacionades amb ells. A través de jocs com el de les set diferències o el Trivial, els visitants podran endinsar-se en la història, festes i gastronomia dels diferents municipis. 

Un riu dels fets històrics que han marcat la trajectòria de les Terres de l’Ebre ressegueix el centre de la sala, acabant amb la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera. 

I per últim, després de la ruta guiada, els visitants entraran en l’espai Experiències, on per si sols aniran interactuant amb el turisme de les Terres de l’Ebre. És el moment en què el visitant es converteix en el protagonista de la ruta. La sala conté tres espais tancats, en forma de box, on poden practicar rem, bicicleta o senderisme a través d’una experiència virtual. Mitjançant unes pantalles tàctils podran escollir ells mateixos entre diverses rutes.

Darrere els cubs hi ha uns taulells interactius amb grans pantalles tàctils que mostren l’elaboració de receptes del territori Km 0, segons l’estació de l’any. El visitant podrà cuinar ‘interactivament’ i veure, fins i tot, com s’emplata el seu menú.

Comentarios
Multimedia Diari