Desencallat el projecte del complex esportiu de Deltebre

L’Ajuntament reobrirà les piscines exteriors a l’estiu, i les interiors i el pavelló a la tardor

20 enero 2018 16:39 | Actualizado a 20 enero 2018 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reobertura del complex esportiu municipal de Deltebre serà una realitat aquest any 2018. Després de quatre anys d’inactivitat, ja s’ha aprovat el concurs de la licitació d’obres d’adequació de l’espai i l’obertura de les piscines exteriors, que porten setze anys tancades. L’aprovació s’ha dut a terme en la primera Junta de Govern Local d’aquest any 2018.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, declara que aquesta era una de les peticions més recurrents per part de la ciutadania. «En els pressupostos participatius que vam dur a terme fa dos anys, quan vam entrar a governar, ja era la qüestió més demandada cap al consistori i així ho estem complint».

Si tot surt segons el que estava previst, l’adequació de les piscines exteriors tindrà lloc en la primera fase de les obres i s’espera que es puguin obrir el proper mes de juliol. El complex esportiu municipal de Deltebre ha estat en els últims anys en el punt de mira degut als problemes econòmics i judicials. El cas respecte aquest espai manté oberts deu processos judicials.

Soler opina que «es tracta d’un complex esportiu que va començar malament, va continuar malament i ha acabat malament».
Encara pendents de la resolució del conflicte de jurisdicció, l’alcalde assegura que són conscients de que tot apunta a que l’Ajuntament serà un gran damnificat, cosa que ja preveien quan estaven a l’oposició. «Som hereus i presoners de les gestions mal fetes, i ho haurem d’assumir econòmicament des dels tributs de la ciutadania», afirma.

Les obres d’adequació de l’espai començaran a l’abril i es duran a terme en diferents fases. L’alcalde explica que la idea és obrir la piscina exterior per a la temporada d’estiu. Aquesta serà la primera fase, seguida de la segona que consistirà en l’adequació de l’entorn exterior de les instal·lacions. En la tercera es donarà obertura al Pavelló i en la quarta a les piscines interiors, totes dos previstes per al mes d’octubre.

Pressupost

El projecte de la renovació total de les instal·lacions tenia un cost d’un milió i mig d’euros. L’Ajuntament ha decidit realitzar un projecte de mínims amb la reobertura de les piscines exteriors, el Pavelló i les piscines interiors, amb un cost de 671.687,29 €. Tot i això, mantenen la previsió d’anar aplicant noves millores en els propers anys. El projecte estarà sufragat per part de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Deltebre. A banda, han presentat una sol·licitud de subvenció per part del Consell Català de l’Esport.

Problemes judicials

Segurament pocs equipaments esportius a Catalunya tenen deu processos judicials oberts, com és el cas dels que ha acumulat aquest espai des de l’any 2003 fins ara. Les instal·lacions es van obrir l’any 2002 amb un cost de 5,3 milions d’euros, i va haver de tancar les seves portes el passat setembre del 2014. El consistori manté oberts els procediments judicials amb l’anterior empresa concessionària, Trevol, i també la seva matriu, Construccions Feu, ambdues amb procés de liquidació concursal. 

Comentarios
Multimedia Diari