Després d’estar sense llum, Horta de Sant Joan es queda sense aigua

El temporal Gloria ha causat un seguit de desperfectes a la població de la Terra Alta, que és la que més precipitacions ha acumulat

25 enero 2020 11:10 | Actualizado a 25 enero 2020 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de tres dies amb una avaria elèctrica i ja quan tots els veïns d’Horta de Sant Joan tenen corrent a les seues llars, un nou desperfecte ha desestabilitzat el funcionament del municipi. Aquest cop es tracta d’un tall en el subministrament de l’aigua causat pel despreniment d’una roca que ha trencat la canonada de la via general.

Horta de Sant Joan ha estat la població de la Terra Alta que més precipitacions ha acumulat, amb un màxim de 316 l/m2. El temporal Glòria ha comportat un seguit d’afectacions al terme municipal, com ha estat amb el corrent elèctric, la cobertura d’una xarxa mòbil o, amb aquest cas, amb el subministrament de l’aigua potable. Des de dijous la tarda que Horta no té aigua corrent i durant tot el dia d’ahir es va estar treballant per solucionar aquesta situació, segons va explicar l’alcalde, Jordi Martin, que també va detallar que va ser molt difícil poder accedir fins a la canonada a causa de la neu i la situació en què es troba la zona on se situa l’avaria.

Martin va explicar que per donar resposta a la demanda natural de l’aigua l’Ajuntament va portar un tanc d’aigua potable perquè tothom pogués accedir al recurs. Les previsions en els treballs indicaven que la canonada estaria enllestida a la tarda.

La granja de porcs de Josep Pujol, veí d’Horta, es va quedar aïllada a causa de l’acumulació de neu als camins. Fins dimecres Pujol va haver de desplaçar-se a peu fins a la granja, ja que els cotxes no podien passar-hi. Les instal·lacions també es van quedar sense corrent elèctric, però el problema més greu se’l van trobar el dimecres, quan el poble va quedar-se sense aigua. Pujol va explicar ahir que té «l’aigua justa per als animals» i que, si no se solucionava la situació, hauria d’adreçar-se a l’Ajuntament per demanar un tanc d’aigua per poder abastir les necessitats dels animals.

Els desperfectes a Horta han anat més enllà dels esmentats anteriorment. La neu ja pràcticament ha desaparegut dels carrers i es fan més visibles les destrosses del temporal. Alguns dels majors danys han estat l’ensorrament d’una paret d’un mur al carrer Baix, per la qual cosa s’ha restringit el pas per la via, i també la caiguda d’un altre mur a l’escola de la població. A més, no és difícil trobar marges de pedra que s’han desencaixat i que tocarà tornar a alçar. Tal com ha explicat Martin, ja s’està treballant des de l’Ajuntament per quantificar les destrosses i prendre les mesures que siguin adients.

Comentarios
Multimedia Diari