Destinen prop de 350.000 euros a dragar el port per facilitar l'entrada dels creuers

L'Ajuntament havia demanat una actuació

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ports de la Generalitat ha licitat uns treballs de dragatge del canal d’entrada del port de Sant Carles de la Ràpita per garantir la correcta maniobrabilitat dels vaixells comercials que hi accedeixen, entre ells els creuers turístics que l’any 2014 van començar a operar a la zona.

L’Ajuntament rapitenc havia sol·licitat a la tardor passada una actuació de dragatge per tal que els creuers hi puguin accedir sense problemes.

El pressupost de licitació és de 341.935 euros i el termini de presentació d’ofertes finalitza el 27 de gener. Un cop adjudicada l’obra, s’estableix un termini d’un mes i 21 dies per executar-la.

Les obres consisteixen en el dragatge d’uns 55.000 metres cúbics de material a la zona de revirament del canal d’accés al port rapitenc. L’accés marítim a la dàrsena comercial es realitza per mitjà d’un canal de navegació amb 7 metres de calat, 83 metres d’amplada i 4.200 metres de longitud que creua la badia dels Alfacs.

 

Acumulació de sediments

Actualment la zona de revirament del canal presenta sediments que afecten la maniobra de revirament d’alguns dels vaixells que operen al port, explica Ports de la Generalitat. La resta manté els 7 metres de calat originals.

El canal d’accés marítim actual del port es va executar l’any 2005. A l’actuació esmentada es van dragar 480.519 metres cúbics de material de característiques similars al material caracteritzat en aquest projecte.

L’obra es va executar mitjançant una draga de succió en marxa. Des d’aquesta actuació no s’ha dut a terme cap tipus de dragatge de manteniment.

El consistori rapitenc treballa per ampliar l’arribada de creuers turístics de petit i mitjà format al port comercial, després que l’any passat la companyia Star Clippers va fer les primeres escales al port ebrenc. Aquesta companyia ha confirmat, ja que enguany repetirà escala i a banda es negocia amb l’arribada de, com a mínim, una segona companyia.

El material estret s’abocarà en un abocador marítim existent a 11 quilòmetres en direcció sud, prèvia autorització de l’Autoritat Marítima.–

Comentarios
Multimedia Diari