Más de Ebre

Destruïdes quasi 9.000 plantes de marihuana en sis plantacions

Estaven en una zona boscosa de difícil accés i l’aigua es captava del riu Canaletes

Àngel Juanpere

Whatsapp
Part de les plantes destruïdes pels agents.  FOTO: Mossos d’Esquadra

Part de les plantes destruïdes pels agents. FOTO: Mossos d’Esquadra

Quasi 9.000 plantes de marihuana van ser destruïdes, entre dimecres i dijous, pels Mossos d’Esquadra en una zona de difícil accés situada entre els termes municipals de Gandesa i Prat de Comte, a la Terra Alta. Degut a l’orografia, els treballs es van perllongar dos dies. No es van practicar detencions.

L’operatiu va començar al voltant de les vuit del matí de dimecres. En el mateix van participar mossos de les Unitats de Seguretat Ciutadana i d’Investigació de la comissaria de la Terra Alta i també agents de l’ARRO, que es van encarregar d’assegurar la zona. 

L’indret era una zona boscosa, entre la Via Verda i el riu Canaletes, amb una orografia muntanyosa i de grans desnivells. En un primer camp del terme de Gandesa es van trobar 160 plantes, d’entre 1,20 i 1,50 metres d’alçada. Després havia tres plantacions, cadascuna al costat d’una bassa: una de 250 plantes, la segona de 2.500 i la tercera de 1.000 –totes de dos metres d’alçada). També se’n localitzaren 2.000 al terme de Prat de Comte i molt a prop 2.500 més. També n’hi havia 500 que s’estaven assecant. En total 8.910, que es van destruir in situ amb autorització judicial després d’agafar mostres.

Les diferents plantacions es nodrien de basses de plàstic. A la part més alta estava la més gran, a la qual arribava l’aigua a través d’una bomba, que la portava des de la part més baixa, on està el riu Canaletes. A través d’una mànega després es distribuïa per totes les plantacions per decantació. 

També es van localitzar eines agrícoles, bosses buides de fertilitzants, tendes de campanya i material i estructura per fer assecadors.
 

Comentarios

Lea También