Detenen a Gandesa un fugitiu britànic acusat d’agressió sexual a un noi de 14 anys

L’arrestat, de 39 anys, ja fou acusat l’any 2012 de provocar l’incendi forestal de Cardó, que va cremar unes 3.000 hectàrees. Aprofitava el foc per entrar a robar en masies de diferents localitats de la Ribera d’Ebre

06 diciembre 2017 15:45 | Actualizado a 09 diciembre 2017 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia ha detingut al terme de Gandesa Paul William C., un home de nacionalitat britànica de 39 anys, acusat d’agressió sexual a un adolescent de 14 anys el 28 d’agost de 2016 a la localitat de Warminster, al sud d’aquell país.

Agents de la policia espanyola el van detenir el 28 de novembre  perquè tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats britàniques. Una vegada rebuda la requisitòria, agents de la Comissaria de Tortosa de la Policia Nacional van dur a terme les corresponents gestions per esbrinar i localitzar el fugitiu.

Les informacions obtingudes van permetre finalment comprovar que el fugitiu actualment es trobava residint en una casa de camp, a la partida de les Serres, dins el terme de Gandesa, on vivia sol segons fonts municipals.

Segons es va poder comprovar, el fugitiu ha estat residint des de fa més de cinc anys en diverses poblacions de les Terres de l’Ebre i en aquest temps ha acumulat antecedents policials per diversos delictes. De tots ells, sense dubte, el més rellevant és la detenció el juliol de 2012 i posterior ingrés a presó com a sospitós de sis robatoris en força en masos de Rasquera, Ginestar i Miravet, a la Ribera d’Ebre, i com a presumpte autor de provocar l’incendi forestal a la serra de Cardó, entre la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, que va calcinar unes 3.000 hectàrees. Alguns dels robatoris s’haurien produït coincidint temporalment amb el foc.

Sorpresa al municipi
L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha mostrat la seva absoluta sorpresa davant d’aquesta nova imputació, del qual no es tenia coneixement a la comarca. Ara bé, ha afegit, sí que era coneguda la seva llista d’antecedents policials, especialment el robatori en masos i la vida desordenada que practicava.

Segons la informació aportada per les autoritats britàniques, el fugitiu hauria comès al seu domicili l’agressió sexual que se li imputa a un noi de 14 anys que hauria conegut el dia anterior, utilitzant per a això diverses amenaces.

El detingut ha estat posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció de  l’Audiència Nacional, que és l’òrgan competent per ordenar la seva extradició.

Empresonat el 2012 per robatoris

El jutjat d’instrucció de Gandesa va decretar l’ingrés a presó de Paul William C. el juny de 2012 per sis robatoris amb força en masos a Rasquera, Ginestar i Miravet. Al detingut, que ja tenia altres antecedents per delictes contra el patrimoni, se li va imputar també l’autoria del foc a la serra de Cardó.

Comentarios
Multimedia Diari