Detenen els atracadors d'oficines del Santander a Tortosa i Montblanc

Un operatiu conjunt de Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional desarticula una banda criminal que havia comès vuit atracaments a entitats bancàries entre el 2015 i el 2016 arreu de l'Estat

19 mayo 2017 17:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un equip conjunt d’investigació dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permès desarticular els quatre membres d’una organització criminal dedicada al robatori d’entitats bancàries a diverses localitats de l’Estat espanyol, entre elles a Tortosa, el juliol del 2015, i a Montblanc, el juliol del 2016.

Els quatre detinguts pertanyen a la mateixa família, tenen entre 43 i 62 anys, són de nacionalitat espanyola i residien a Saragossa. La investigació els atribueix nou atracaments comesos entre febrer del 2015 i octubre del 2016, a les províncies de Castelló (Pobla de Tornesa i Sant Mateu), la Rioja, Càceres, Conca, Astúries i Albacete, a banda del Camp de Tarragona i l’Ebre. Els quatre membres de la banda han ingressat a presó per ordre dels Jutjats de Valls i Tortosa.

Els investigadors van comprovar que els autors sempre empraven el mateix modus operandi que consistia a seleccionar entitats bancàries de localitats petites a les quals es pogués tenir accés per carreteres secundàries. Un cop havien fixat l’objectiu, recollien tota la informació de l’entitat per cometre el robatori com els horaris, empleats, possibles dates per realitzar el fet, etc. Un cop analitzada la informació materialitzaven l’assalt. Sempre utilitzaven armes de foc real i ocultaven el rostre per dificultar la seva identificació.

Un cop es va constatar que tenien previst el proper atracament a una sucursal bancària de Tobarra (Albacete) es va establir un dispositiu per detenir els integrants del grup. El dia 27 d’octubre dos d’ells van ser detinguts per la Unidad Especial de Intervención de la Guardia Civil (UEI) a Pozo de Cañada (Albacete) mentre es desplaçaven per cometre’l.

Molt a prop del lloc on es van fer les detencions es van localitzar dues armes de foc reals amagades en la soca d’un arbre. Simultàniament, es van detenir els altres dos membres al seu domicili a Saragossa.

El mateix dia, també es van realitzar tres entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts on es van intervenir dos vehicles, roba i accessoris utilitzats en els atracaments.


A punta de pistola
La investigació es va iniciar després de l’atracament d’una sucursal del Santander a la cèntrica plaça Alfons XII de Tortosa el 6 de juliol de 2015. Els dos atracadors, amb gorres i a punta de pistola van tancar els treballadors als lavabos i van robar uns 60.000 euros. Els lladres van cometre el delicte a les 14.30 hores.

De la investigació del cas es va poder intuir que els autors podrien estar implicats en altres robatoris comesos en diferents punts de l’Estat i a l’octubre del mateix any es va creuar un primer equip conjunt d’investigació amb la Policia Nacional, que a l’agost del 2016 s’amplià a la Guàrdia Civil.

L’atracament a una sucursal del mateix banc a Montblanc, el 19 de juliol de 2016, fou pràcticament idèntic. Dos homes coberts amb gorres i a punta de pistola per intimidar a treballadors i clients van assaltar l’oficina bancària a la mateixa hora. En aquest cas el botí fou d’uns 30.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari