Detingut per fer una circumcisió a un nadó que va estar a punt de morir a Alcanar

L’home és un metge jubilat de Guinea Equatorial que atenia pacients al seu domicili. Els pares del nen, també arrestats

24 agosto 2021 18:00 | Actualizado a 25 agosto 2021 05:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un nadó de set mesos va estar a punt de perdre la vida la setmana passada mentre un metge jubilat de 73 anys, natural de Guinea Equatorial, li practicava una circumcisió al seu domicili particular d’Alcanar. Els Mossos d’Esquadra també van arrestar els pares del menor, que són veïns de França i que estaven passant les seves vacances en aquest municipi del Montsià. El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Amposta va obrir diligències prèvies per tres delictes i el jutge no ha acordat, almenys fins ara, cap mesura cautelar.

El metge té el seu domicili particular a l’avinguda de Catalunya d’Alcanar. I sembla ser que el té habilitat per fer pràctiques no legals a Espanya. El passat divendres al matí es va presentar a la consulta el matrimoni, natural del Marroc però que viu a França. Portava el seu fill de només set mesos per fer-li la circumcisió.

El posteriorment detingut sembla ser que li va donar massa anestèsia i, a la meitat de la intervenció, va veure que aquell nen no responia. Els pares, ràpidament, van portar el seu fill fins al CAP de la localitat. Allí, els facultatius van veure la gravetat de la situació –el nen estava en estat crític– i van decidir traslladar-lo a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Al servei d’Urgències, els metges van estabilitzar el petit, que ja ha estat donat d’alta.

Paral·lelament, des del CAP d’Alcanar van alertar dels fets la Policia Local. Una patrulla es va traslladar al centre i, en analitzar el cas, va avisar els Mossos d’Esquadra. Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria d’Amposta van acudir al centre hospitalari de la capital del Baix Ebre per tenir més informació sobre el que havia passat. I agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Montsià començaven a investigar el cas.

Finalment, els agents van acabar detenint el matrimoni a les 20.10 hores del mateix dia, acusat d’un delicte de lesions per imprudència greu. L’home té 48 anys i la seva muller, 35. Després de declarar davant dels agents, van ser posats en llibertat. Dilluns van anar a les dependències del Jutjat d’Instrucció 1 d’Amposta, on van declarar davant el jutge.

I a les 13.40 hores del divendres va ser detingut el metge que, tot i estar jubilat, seguia exercint la professió, sembla ser sense totes les garanties higièniques. Aprofitava part del material d’una antiga clínica dental –tancada des de fa temps– per seguir fent intervencions i consultes. L’arrestat també va declarar davant el jutge instructor. Està acusat dels delictes de lesions per imprudència greu, intrusisme professional i contra la salut pública. L’arrest es va produir precisament el dia següent del seu aniversari.

Sembla ser que des del Servei de Pediatria del Verge de la Cinta ja havien vist altres pacients tractats pels metge detingut, tot i que en les ocasions anteriors eren per infeccions derivades d’intervencions quirúrgiques.

Els serveis mèdics van comunicar els fets a la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA).

Comentarios
Multimedia Diari