Detingut un jove per robar 860 quilos d’olives al Montsià

Les hauria sostret de camps d'Ulldecona i Freginals

23 febrero 2018 10:47 | Actualizado a 26 febrero 2018 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 18 anys, nacionalitat romanesa i veí d’Alcanar, com a presumpte autor d’un delicte de furt d’olives en una finca d’Ulldecona. Als voltants de les 4 de la matinada del passat 20 de febrer, els agents es trobaven realitzant un control de pas en una camí rural del terme municipal d’Ulldecona quan van observar un turisme que anava molt carregat i presentava la part del darrera molt enfonsada.

Els agents van aturar el vehicle conduït per un jove i van comprovar que transportava 14 sacs d’olives d’uns 40 quilograms cadascun.
Un cop preguntat per la procedència dels sacs d’olives, el jove no va donar cap explicació fiable del seu origen, per la qual cosa va quedar detingut com a presumpte autor d’un furt de 560 quilograms d’olives. Posteriorment els agents van tenir coneixement que les olives intervingudes havien estat sostretes d’una finca de les Ventalles, també a Ulldecona.

D’altra banda, el passat 14 de febrer els Mossos d’Esquadra també van localitzar dues màquines de plegar olives i 10 sacs d’olives (300 quilograms) que havien estat sostretes d’una finca de Freginals, segons la denúncia del seu propietari.
En aquesta ocasió les màquines i les olives van ser localitzades amagades darrera d’uns matolls, i haurien estat descarregades d’un vehicle que va patir un accident, segons apuntaven les restes del sinistre trobades a poca distància. Els indicis recollits en el lloc de l’accident i les posteriors indagacions han permès els policies determinar que el mateix jove detingut hauria estat també l’autor de la sostracció de les màquines i els 10 sacs d’olives que van ser recuperats el dia 14 de febrer, per la qual cosa també serà denunciat penalment.

El detingut va quedar en llibertat el mateix dia 20 després de declarar en seu policial i haurà de comparèixer davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

Mossos i Agents Rurals han intensificat els controls al camp arran de l’onada de robatoris d’olives i garrofes que han denunciat els pagesos enguany al Baix Ebre i el Montsià. Tot i que es tracta d’una pràctica habitual, aquesta campanya s’han incrementat les sostraccions arran de la bona cotització de l’oliva per la caiguda de la producció. 

Comentarios
Multimedia Diari