Deu anys de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

Es prepara una edició molt especial que inclou una rua de tancament amb tots els personatges que han fet possible el seu desè aniversari

25 abril 2018 09:57 | Actualizado a 26 abril 2018 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta celebra aquest any el seu desè aniversari amb una edició que se centrarà a commemorar la festa i agrair la participació de tots els qui hi han col·laborat durant aquests deu anys. D’aquesta manera, destaca l’acte de cloenda, amb una rua pels principals carrers del municipi on participaran els voluntaris i col·laboradors que han fet possible la festa durant tants anys. L’acte pretén ser un gest d’agraïment a tots ells, i una manera que es vegi la quantitat de persones que hi ha al darrere d’aquesta festa.

Seguint la mateixa línia de commemoració i agraïment, aquest any el pregó inaugural anirà a càrrec de qui va ser regidora de Cultura quan es va crear la festa, Mar Panisello. En aquest acte també hi haurà la inauguració de la línia de la Hife: ‘Sant Carlos – Amposta – Tortosa’. D’aquesta manera, els alcaldes dels tres municipis escenificaran l’arribada a la plaça de l’Ajuntament amb un autobús d’època de la Hife. Com l’any passat, l’acte inaugural també comptarà amb l’activitat ‘Tasta el Mercat de Nit’, on els paradistes del mercat serviran tapes elaborades amb productes de quilòmetre zero.

Increment de les activitats
Del 17 al 20 de maig Amposta es traslladarà a principis del segle XX, amb una festa que aquest any activa la participació de més de 1.000 persones, amb una programació molt diversa per a tots els públics. El director de la festa, Jordi Príncep, posa èmfasi en l’increment d’activitats programades. «L’any passat hi havia un programa amb 114 franges horàries amb espectacles i altres activitats de recreació històrica i enguany n’hi haurà fins a 140», assegura, tot destacant que «un 90% dels espectacles renoven guió». Les escenes del Mercat a la Plaça, el Vermouth danzat i altres Varietés, el Circ Mozzarella, l’Antologia de la Sarsuela, Lo Sirgador i la Danielle o el Cabaret Ampolino són alguns d’aquests espectacles que renoven contingut.

Tots els actes que inclou el programa volen treballar els deu àmbits de la festa: cultura, arts i espectacles; música i balls d’època; gastronomia del Delta; patrimoni centenari; oficis antics; personatges de l’Amposta centenària; història i literatura; costums, jocs i tradicions; i el riu Ebre. «Es tracta d’una manera de recuperar la memòria històrica del municipi i posar en valor la nostra cultura i tradicions», remarca l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Coincidint enguany amb la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’Any del Turisme Cultural a Catalunya, Amposta ha programat per a aquests dies les visites guiades a tres cases modernistes de la ciutat, que obriran les seves portes per donar a conèixer el patrimoni municipal.

Comentarios
Multimedia Diari