Dídac Ramírez, rector de la UB: 'Molt probablement, la majoria d'estudiants morts eren de la nostra universitat'

Dol i consternació en el món universitari per l'accident de trànsit a Freginals

19 mayo 2017 19:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Consternació en el món universitari per l'accident d'autocar d'aquest diumenge al matí a l'AP-7, a l'altura de Freginals, amb un balanç de tretze morts, la majoria estudiants universitaris que venien de les Falles de València en un viatge organitzat en el marc del programa Erasmus. A l'espera de saber-se la identitat de les víctimes, el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha assenyalat en una atenció als mitjans que "el que sí podem dir és que, molt probablement, la majoria d'estudiants morts eren de la nostra universitats", basant-se en què l'autocar sinistrat era el que estava designat a la UB i formava part d'una expedició que traslladava estudiants de la Unió Europea i també de països extra-comunitaris.

"El que no sabem és si tots els estudiants són de la UB o no perquè a l'hora de tornar es veu que hi hagut estudiants que han canviat d'autocar", ha assenyalat Ramírez, recordant que l'expedició estava organitzada per l'Erasmus Student Network, que integra la UB i també les universitats Pompeu Fabra (UPF), l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Politècnica de Catalunya (UPF). Aquests centres han expressat en piulades al seu compte twitter el condol als familiars i amics de les víctimes. 

Ramírez ha pogut parlar amb alguns estudiants que ha estat donats d'alta i ha assenyalat sobre la xifra de víctimes mortals que "darrere aquest número hi haurà molt de dolor". "La UB està amb aquestes persones i els seus familiars i el transmet el seu més sentit condol", ha afegit.

Mostres de condol d'arreu de l'estat espanyol 

Associacions com la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) han expressat també la seva consternació per l'accident de Freginals. En un comunicat, la CRUE ha volgut fer palès el seu "més profund sentiment de pesar" i traslladar les condolences i "el suport i afecte a les famílies i amics de les víctimes". Aquesta institució sense ànim de lucre, creada l'any 1994 i que representa 76 universitats -50 públiques i 26 privades-, ha fet extensiu el seu condol a "tota la comunitat universitària".

Comentarios
Multimedia Diari