Dimiteix el director del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre-Lo Pati, Vicent Fibla

Arran de l'expedient sancionador obert per l'Ajuntament d'Amposta

01 agosto 2017 16:52 | Actualizado a 01 agosto 2017 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dimissió del director del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre-Lo Pati, Vicent Fibla, després que l’Ajuntament d’Amposta li obrís un expedient sancionador per haver facturat a través d’una empresa seva mentre estava contractat, no afectarà el futur del que s’ha convertit en un dels espais de dinamització cultural més importants del territori. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va assegurar ahir que el projecte «continuarà i no pararà». 

El consistori ha situat una treballadora de l’àrea de Cultura al capdavant i preveu obrir el setembre, amb el suport de la Generalitat, una convocatòria pública per ocupar el càrrec vacant.

Tomàs va reconèixer la tasca de Fibla com la d’un «dinamitzador excel·lent», que va aconseguir posar Lo Pati «dins del mapa» cultural Català, però també ha reconegut que «ningú és imprescindible». «Haurem de buscar el mateix perfil de persona que doni continuïtat a la seva feina», va precisar. Fins i tot, va remarcar, Fibla s’ha compromès a «donar suport» a un projecte que «estima i que no vol que es vegi tacat».

El consistori  preveu obrir una convocatòria pública al setembre per ocupar la vacant 

La dimissió de Fibla, «baixa voluntària», segons precisa l’alcalde, ha generat malestar en cercles artístics del territori i més enllà, que han vist en aquesta sortida el resultat d’una utilització política de la seva tasca al capdavant del centre. També diversos creadors del territori, a través d’articles i missatges, han lloat també el paper de Fibla i han criticat amb contundència el joc polític soterrat que perjudica el mateix centre artístic.

L’equip de govern d’ERC no preveu en cap cas plantejar-se la readmissió. Segons Tomàs, l’exdirector va cometre «una falta administrativa molt greu», una acció que «havia de tenir conseqüències», i havia demanat plegar molts mesos enrere per evitar que el seu nom i el del Pati es veiessin immersos en aquesta confrontació política. Apunta, tot i això, que se li va plantejar la possibilitat de resoldre el cas amb sis mesos de sanció, però que Fibla ja hauria decidit marxar. 

L’expedient es va corroborar que, ocupant el càrrec de director, Fibla va facturar a l’Ajuntament, a través d’una societat de la qual era propietari, uns 40.000 euros diverses tasques relacionades i no relacionades amb el centre (entre elles, actes del festival Eufònic o Món Filmat). 

El mateix exdirector hauria signat els pertinents informes, sense haver sol·licitat en cap cas la compatibilitat per exercir una activitat externa. La irregularitat no era en cap cas una pràctica nova al consistori, assegura Tomàs. De fet, l’anterior govern de CiU va ser qui hauria instaurat aquesta dinàmica, tot i que en aquell moment es feia a través d’una associació. 

Comentarios
Multimedia Diari