Doble denúncia contra actes taurins a Mas de Barberans per modalitat no permesa i participació de menors

L'entitat animalista Actyma acusa els organitzadors dels correbous del passat 2 de maig de posar en perill la seguretat dels participants i tallar la carretera pel seu compte

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Associació Contra el Maltracte i la Tortura Animal (ACTYMA) ha presentat dues denúncies davant la delegació territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre contra els organitzadors i responsables de controlar els correbous celebrats a Mas de Barberans el passat 2 de maig. L'entitat, que demana l'obertura de sengles expedients sancionadors, considera que un dels actes era un "correbou campestre" il·legal, per no trobar-se reconegut per la llei de 2010, en el qual, a banda de bous, van participar cavalls i mascles bovins. En el segon cas, que fa referència a la celebració de bous a la plaça amb vaquetes, ACTYMA denuncia la participació de nens, que també vulneraria la norma reguladora.

En la primera de les denúncies, a la qual l'entitat animalista es refereix com a "correbou campestre", es recrimina als organitzadors que no vetlessin per la seguretat dels espectadors. Segons relaten, els animals es van disgregar per accedir a una bassa d'aigua "per la set que patien". A més, asseguren que, per efectuar l'acte, els organitzadors van tallar la carretera amb un tractor aparcat transversalment que evitava el pas de vehicles. En aquest sentit, recorden que aquesta actuació l'havien d'haver dut a terme els Mossos d'Esquadra.

En la segona denúncia, ACTYMA retreu la participació de nens en un acte de bous a la plaça amb vaquetes. Segons relaten, un dels menors va estar durant tot l'espectacle dins de la mateixa plaça, "com un participant més". "El nen no va ser alertat en cap moment, ni retirat de la plaça, trobant-se exposat al greu perill de rebre una cornada", tanquen.

Comentarios
Multimedia Diari