Dol a la cultura ebrenca per la mort del pintor Miquel Paton

Ha traspassat als 62 anys 

30 abril 2021 14:23 | Actualizado a 30 abril 2021 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pintor Miquel Paton ha mort aquesta matinada de divendres als 62 anys, després d’una llarga malaltia. L’artista tortosí afincat des de fa anys a Sant Carles de la Ràpita és autor d’una extensa i característica obra. Algunes de les seues creacions formen part del fons d’art del Museu d’Art Modern de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi o La Creu Roja de Catalunya. També es troben obres seues a la  parròquia Sant Eugeni I Papa de Barcelona, i a la capella dels Prats a Alcanar. L’any 2017 el Museu de Tortosa va exposar ‘Formes d’un anhel’, una mostra comissariada per Núria Gil amb 18 peces inèdites i de gran format que aprofundien en el territori i en el mateix procés creatiu del consolidat artista. 
L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha expressat el seu condol «més profund i sincer per la mort» de l’artista, a qui recorda com a autor d’una extensa obra pictòrica que va exposar també al municipi, a l’Església Nova i al Museu de la Mar de l’Ebre.  L’Ajuntament de Tortosa, per la seva banda, també ha destacat que la petjada del pintor «quedarà per sempre».

Entre altres,  l’editor rapitenc Emili Rosales ha mostrat la seua tristor per la pèrdua. «Ha passat pel món creant bellesa»,  ha remarcat. 

Comentarios
Multimedia Diari