Dol per la mort del músic i cantador de jotes Juanito Aragonés

Ha mort a Roquetes als 80 anys

13 enero 2021 15:55 | Actualizado a 13 enero 2021 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El músic, cantant i versador de jotes Juanito Aragonésha mort aquest dimecres a Roquetes als 80 anys. L’Ajuntament del municipi ha expressat el seu condol a la família i amics del músic de la recordada orquestra Telstar, molt volgut i popular a les Terres de l’Ebre. 

En una entrevista al Diari l’any 2008, Aragonés admetia que la vida no li havia estat fàcil a causa de la deficiència visual que patia. «No sabria dir si aquesta circumstància em va inclinar cap a la música. La veritat és que de molt petit escoltava amb gran passió la música en la ràdio i m’agradava. Vaig estudiar solfeig i em vaig incorporar a l’orquestra del mestre Cortès. Era l’època en què a Tortosa triomfaven les orquestres Batàvia i Virginia», comentava.  Després va passar pel grup Rebeldes d’Amposta, i fins a 16 anys va ser cantant i instrumentista dels Telstar de Roquetes.  Aragonés també és especialment recordat i volgut en las seva faceta de cantant de jotes. 

Moltes veus han recordat la figura d’Aragonès. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé,  ha remarcat que era una persona «molt volguda a Roquetes, a Tortosa i al conjunt del territori. Que va amenitzar moltes de les nostres festes i es va guanyar un raconet als nostres cors».  Per al diputat Ferran Bel, «era una persona que es feia estimar molt». També el regidor de Festes de Tortosa, Domingo Tomàs, en destaca el tarannà. «Afortunats els qui vam poder actuar en ell i compartir grans somriures en les històries i batalletes que sempre ens explicava». 

El grup Tuna Folk també ha expressat el seu condol a través de les xarxes socials:  «un gran músic i una gran veu de la ciutat de Roquetes i de les Terres de l’Ebre. Vam tenir l’ocasió d’estar molts cops junts i aprendre moltes coses d’ell», han destacat, entre moltes altres veus que han volgut acomiadar aquesta figura de la cultura popular ebrenca. 

Comentarios
Multimedia Diari