Donen als bancs d'aliments 115 tones d’arròs conreat amb adob de cafè al Delta

Setena campanya de la iniciativa Arròs Solidari, cultivat amb un compost fet de restes de càpsules Nespresso

14 marzo 2018 12:02 | Actualizado a 17 marzo 2018 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) ha rebut enguany 115 tones d’arròs del delta de l’Ebre, cultivat en camps adobats amb un compost especial a partir del pòsit de cafè reciclat de les càpsules Nespresso. Es tracta de la màxima quantitat d’arròs donat fins a la data pel projecte Arròs Solidari, que arriba a la seva setena campanya. 

El recorregut de l’arròs solidari comença quan el consumidor de Nespresso decideix reciclar la seva càpsula de cafè en algun dels prop de 1.400 punts de recollida de càpsules usades repartides per tota Espanya (els quals es poden consultar a la web i l’app de la companyia). 
Des d’allí, les càpsules es traslladen a la planta de compostatge de Tradebe, empresa especialista en gestió de residus, on se separa l’alumini de les càpsules del seu pòsit de cafè, utilitzant una màquina dissenyada especialment  amb aquesta finalitat. Les restes de cafè es tracten per convertir-se en un compost or-gànic que, posteriorment, s’utilitza per cultivar diversos camps d’arròs al Delta. 

En una àrea de 133 hectàrees del marge dret, la Càmara Arrossera del Montsià s’encarrega d’adobar la terra i sembrar els camps. «El compost obtingut a partir de les càpsules reciclades ens permet cultivar un arròs de molta qualitat. És un plaer poder col·laborar en un projecte tan positiu per la comunitat i sense dubte, seguirem sumant els nostres esforços al de Nespresso i, sobretot, al dels seus consumidors», remarca Marcel Matamoros, president de la Càmara Arrossera del Montsià. 

Al mes de setembre, la producció d’aquests camps es recol·lecta i empaqueta per fer la donació als 56 Bancs d’Aliments d’Espanya que formen part de la federació. Enguany aquesta producció solidària ha arribat al màxim de 115 tones. 
En els últims tres anys, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en promoure el reciclatge de càpsules, especialment mitjançant l’adequació de nous punts de recollida per als consumidors. 

«En tot aquest procés circular de reciclatge és important destacar el paper que juga l’alumini, el material amb el qual estan fabricades les nostres càpsules, ja que des de Nespresso sempre hem cregut en la importància que té poder aprofitar tot el valor que ens ofereix. En tractar-se d’un material infinitament reciclable, l’alumini ens permet recol·lectar i reciclar les nostres càpsules usades i seguir creant valor amb iniciatives com aquest projecte Arròs Solidari», afirma Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya. 

Des de la companyia també es posa en valor el «compromís» dels consumidors. «La seva col·laboració i implicació en el nostre sistema de reciclatge, han permès que aquesta iniciativa arribi a més i més persones cada any». «Esperem que el projecte segueixi creixent, de la mateixa manera que ho fan els nostres esforços per seguir facilitant els punts de recollida de càpsules», afirma Thomas Reuter.

Comentarios
Multimedia Diari