Dos-cents alumnes confinats a l'Ebre per rebrots de Covid

Els cribratges per aula confirmen que no hi hauria transmissió dins de l’escola, en el cas del municipi del Montsià

29 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 30 noviembre 2021 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un bon final d’estiu i una relativament tranquil·la tardor, l’hivern s’aproxima amb un empitjorament dels contagis de la Covid-19 a les Terres de l’Ebre. Entre el 19 i el 25 de novembre s’han registrat 277 positius, més del doble que fa dues setmanes, quan se’n van detectar al territori 109.

A nivell educatiu, actualment les Terres de l’Ebre tenen 338 alumnes confinats i 394 alumnes positius, segons les dades que actualitza a diari el Departament d’Educació. 60 professionals de l’educació han donat positiu. Les xifres, però, continuen sent les més baixes de tot Catalunya.

El Departament d’Educació, el Departament de Salut, els ajuntaments i els equips de coordinació territorial treballen conjuntament en la detecció precoç i la gestió de casos de Covid-19, amb l’objectiu de preservar l’activitat escolar presencial i garantir el dret a l’educació i a la socialització de l’alumnat. Actualment, hi ha 213 alumnes confinats al Baix Ebre, 129 al Montsià, 8 a la Ribera d’Ebre i 5 a la Terra Alta. Les xifres varien a diari.

Dos dels centres que acumulen entre tots dos dos-cents alumnes confinats (que no positius) són l’Institut Escola El Perelló i l’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona. Al centre del Perelló s’hi va realitzar un cribratge fa uns dies, i alguns dels alumnes confinats ja van retornar ahir a classe, segons confirma l’alcaldessa Maria Cinta Llaó.

I és que el 42% dels casos positius detectats la setmana passada a l’Ebre van ser-ho a l’Institut Escola El Perelló, amb un total de 41 casos i 111 confinats. Davant de l’augment de casos al municipi, l’Ajuntament ja va ajornar fa deu dies diversos actes culturals com un concert de Santa Cecília o una sessió de cinema infantil.

En el cas d’Ulldecona, segons informa l’alcaldessa, Núria Ventura, ahir hi havien sis classes confinades: dos de tercer (una d’elles acabava ahir el confinament), una de quart, dos de cinquè i una de sisè. En total, un centenar d’alumnes confinats.

«Des de l’Ajuntament demanem que es faça un cribratge a tota l’escola per tal de detectar casos asimptomàtics i poder minimitzar risc de nous contagis», expressa Ventura. De moment, l’Ajuntament està a l’espera de la resposta de Salut en relació a aquest possible cribratge.

Ahir el Departament de Salut va comunicar 12 nous casos positius per Covid-19 a Ulldecona. Des del passat dimecres dia 24 s’han registrat 31 contagis al poble, majoritàriament en brots d’origen familiar i afectant població de totes les edats, en gran part, persones no vacunades.

En el cas específic de la població d’edat escolar menor de 12 anys, des del servei d’epidemiologia de la regió sanitària es fa un seguiment acurat de la situació per si cal pendre mesures de reforç per evitar nous contagis. Actualment però, els cribratges fets a les aules confinades, confirmen que no hi ha transmissió dins l’escola Ramón y Cajal i que els contagis, per tant, són externs.

«Salut ens ha confirmat que no hi ha transmissió dins l’escola, que els cribatges a les aules van sortint tots negatius. Majoritàriament serien d’origen familiar», detalla l’alcaldessa.

Actualment l’índex de risc a nivell local és molt alt (1.521). La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 2’08 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Comentarios
Multimedia Diari