Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dos-cents retrats per abolir prejudicis sobre salut mental

Lo Pati Centre d’Art i el centre de salut Pere Mata d’Amposta instal·len a l’exterior fotografies dels usuaris per «connectar-se»

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de l’exterior de l’edifici del centre d’art contemporani Lo Pati, amb la instal·lació a la façana. FOTO: Joan Revillas

Imatge de l’exterior de l’edifici del centre d’art contemporani Lo Pati, amb la instal·lació a la façana. FOTO: Joan Revillas

Més de 200 fotografies de gran format de més d’un metre d’alçada cobreixen les façanes de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i el centre de salut mental de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, a Amposta. Dos equipaments veïns, que comparteixen similituds arquitectòniques, i que fins ara havien viscut bastant d’esquena l’un de l’altre. Els retrats han estat realitzats de manera voluntària a usuaris dels dos equipaments amb l’objectiu de mesclar-los com una forma de crear connexions i a l’hora abolir prejudicis i estigmes. De fet, el projecte ‘#MOSMIREM’ neix de la reflexió que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que els habiten.

Comissariat per l’artista ampostí Alfred Porres, ‘#MOSMIREM’, que ha comptat també amb la participació de l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre i el Club Social de les Terres de l’Ebre, és la primera activitat del Programa Art Teràpia que aquest 2019 ha encetat Lo Pati, amb l’objectiu d’investigar les possibilitats terapèutiques, inclusives i transformadores de l’art i de treballar amb col·lectius tradicionalment allunyats d’un centre d’art. 

A més a més, ‘#MOSMIREM’ forma part del projecte d’art participatiu ‘Inside Out’, una proposta impulsada per l’artista parisenc JR -pseudònim de Jean René- que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. 

Temas

Comentarios