Dos desembassaments puntuals a la presa de Flix renovaran l'aigua del meandre de l'Ebre entre dimecres i dijous

Endesa inverteix 40.000 euros en diverses millores a la central hidràulica i a la subestació elèctrica

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Endesa realitzarà dimecres i dijous dos desembassaments puntuals de 130 metres cúbics per segon a la central hidràulica de Flix (Ribera d'Ebre) amb l'objectiu de renovar l'aigua del meandre i netejar-la de macròfits. La companyia ha aprofitat també per dur a terme la renovació de les proteccions dels grups hidràulics de la central per garantir una millor resistència a la infraestructura en cas d'incidència i ha realitzat una reforma tecnològica a la subestació per tal de garantir una millor qualitat en el servei elèctric a uns 17.500 clients de les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Matarranya. Endesa ha invertit 40.000 euros en aquestes dues actuacions.

La primera operació de desembassament es portarà a terme dimecres entre les set del matí i les cinc de la tarda i comportarà deixar anar 130 metres cúbics per segon d'aigua a través de les comportes de la presa en lloc de fer-ho a través de les turbines.

Així mateix, dijous es repetirà novament el procés, el qual tindrà lloc entre les set del matí i les dues de la tarda i alliberarà el mateix cabal. D'aquesta manera, els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu s'arrossegaran, garantint el manteniment mediambiental del meandre.

Aquesta operació puntual és complementària a les altres dues crescudes extraordinàries que es fan durant l'any a la primavera i a la tardor.

Comentarios
Multimedia Diari