Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dos desembassaments puntuals a la presa de Flix renovaran l'aigua del meandre de l'Ebre entre dimecres i dijous

Endesa inverteix 40.000 euros en diverses millores a la central hidràulica i a la subestació elèctrica

ACN

Whatsapp

Endesa realitzarà dimecres i dijous dos desembassaments puntuals de 130 metres cúbics per segon a la central hidràulica de Flix (Ribera d'Ebre) amb l'objectiu de renovar l'aigua del meandre i netejar-la de macròfits. La companyia ha aprofitat també per dur a terme la renovació de les proteccions dels grups hidràulics de la central per garantir una millor resistència a la infraestructura en cas d'incidència i ha realitzat una reforma tecnològica a la subestació per tal de garantir una millor qualitat en el servei elèctric a uns 17.500 clients de les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Matarranya. Endesa ha invertit 40.000 euros en aquestes dues actuacions.

La primera operació de desembassament es portarà a terme dimecres entre les set del matí i les cinc de la tarda i comportarà deixar anar 130 metres cúbics per segon d'aigua a través de les comportes de la presa en lloc de fer-ho a través de les turbines.

Així mateix, dijous es repetirà novament el procés, el qual tindrà lloc entre les set del matí i les dues de la tarda i alliberarà el mateix cabal. D'aquesta manera, els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu s'arrossegaran, garantint el manteniment mediambiental del meandre.

Aquesta operació puntual és complementària a les altres dues crescudes extraordinàries que es fan durant l'any a la primavera i a la tardor.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También