Dos joves canareues guanyen el VI Premi IDECE

Les alumnes de l’Institut Sòl de Riu s’emporten el guardó per un treball sobre la creació d’una empresa de cosmètica natural 

30 octubre 2017 10:06 | Actualizado a 02 noviembre 2017 13:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un treball sobre la creació de sabons de cosmètica natural de les alumnes Maria Fibla Juan i Laia Fibla Bosch d’Alcanar ha guanyat el VI Premi de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

L’objectiu d’aquests premis és guardonar la qualitat dels treballs de recerca que versin sobre estudis relatius al desenvolupament integral de les comarques de l’Ebre.

Les dos joves canareues van elaborar en el decurs del seu treball de recerca 11 tipus diferents de sabó: de Castella, de calèndula, de romer, d’espígol; de farigola amb oli essencial i amb oli macerat, de sàlvia, de taronja, de taronja i coco, de romer i farigola, i de sàlvia, romer i farigola. També van crear tres tònics facials de romer, d’espígol i de farigola, a més de dissenyar el producte i l’etiqueta corresponent. 

«El principal motiu que ens va portar a elaborar cosmètica natural van ser els problemes de pell que afectaven alguns dels nostres familiars, els quals tenen pell atòpica o al·lèrgies», expliquen al Diari. «També un altre punt a favor és que disposem d’oli d’oliva d’elaboració pròpia, la base de tots els nostres productes, i al nostre terreny trobem gran varietat de plantes aromàtiques amb diferents propietats beneficioses per a la pell».

Les dues joves, de 18 anys, expliquen que algunes parts d’aquest treball han sigut molt laborioses. «Per fer els olis essencials primer s’ha de recol·lectar la suficient matèria vegetal per omplir l’alambí i el procés d’extracció dels principis actius amb el procés de destil·lació dura hores. També els processos de creació de la imatge, l’envàs i l’etiqueta requerien molta feina i precisió», exemplifiquen. 

Les estudiants expliquen que amb l’elaboració d’aquest treball han après el valor de la faena en equip. «També hem après les propietats cosmètiques de l’oli d’oliva, que és un producte molt de la nostra terra i les múltiples propietats terapèutiques de les herbes remeieres aplicables a la cosmètica. Hem comprovat que elaborar sabó no és una tasca fàcil», comenten. Acabat el batxillerat, Laia Fibla està estudiant ara el Grau d’Educació Primària a la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa, i Maria Fibla, Farmàcia a la Universitat de Barcelona.

L’IDECE ha premiat també els treballs sobre l’anàlisi de productes farmacèutics a l’aigua de Mar Fàbregues d’Amposta; el de Júlia Martí de Rasquera sobre la desmemòria històrica i el d’Ariadna Julian de Flix sobre l’herència mediambiental al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari