Dos projectes per a l’antic espai de Mobles Delta

Deltebre engega una campanya de participació ciutadana per escollir el projecte d’adequació de l’antic espai enderrocat el juliol

22 octubre 2017 18:18 | Actualizado a 22 octubre 2017 18:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’antiga Cambra Arrossera fou  l’espai escollit ahir per a la presentació pública davant desenes de persones dels dos projectes finalistes que han de permetre adequar l’entrada del municipi per Goles de l’Ebre, a l’altura de l’antic espai de Mobles Delta. 

Un edifici emblemàtic que va ser enderrocat el passat mes de juliol a partir de les gestions del govern municipal després de diversos intents fallits des de la dècada dels 90 del segle XX, assegura el consistori del Baix Ebre.

L’Ajuntament de Deltebre va executar l’enderroc de l’edifici, declarat amb ruïna tècnica, urbanística i econòmica. El consistori va actuar subsidiàriament. El solar està declarat urbanísticament com a zona verda. 

Els projectes van ser presentats ahir al migdia pels corresponents arquitectes en un acte obert per a tota la ciutadania.

Els finalistes

Els dos finalistes presenten projectes  anomenats ‘Els Colors del Delta’ i ‘Delta’. El primer dels projectes proposa, a grans trets, un sostre de núvols daurats que ombregen un mercat i un passeig amb voreres guarnides de pins, verns i aurons.

Al seu torn, la proposta ‘Delta’ posa en valor l’entrada del nucli urbà de Deltebre i dona importància a l’edifici de la Cambra Arrossera, urbanitza una zona de transició entre el teixit comercial i l’urbà creant un espai flexible per acollir les diverses necessitats sol·licitades pels equipaments pròxims i pels ciutadans. 

Es tracta d’un disseny atrevit però inspirat en l’entorn més pròxim. El cost previsible d’execució dels dos projectes és de 100.000 euros. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va detallar en el transcurs de l’acte que «volem donar veu i vot a la ciutadania perquè aquesta pugui decidir quin dels dos projectes considera més adequat per a dignificar una de les entrades més concorregudes del municipi». 

En aquest sentit, l’alcalde va recordar que «l’enderrocament de l’antiga nau de Mobles Delta, que en alguns moments es considerava impossible, ha estat fruit de les gestions del govern municipal i és una mostra més de la nostra cultura dels fets». 

Votació dels veïns

A partir d’ara, informa l’Ajuntament de Deltebre, seran els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys els qui fins al proper 12 de novembre decidiran quin dels dos projectes es durà a terme i permetrà canviar el color a aquesta entrada municipal. 

Així, els veïns i veïnes podran votar a la plana web de l’Ajuntament de Deltebre o bé dipositant la seva papereta a una urna ubicada a l’Espai d’Atenció Ciutadana del propi Ajuntament.

A partir del resultat de les votacions està previst que el projecte s’executi en el transcurs de l’any 2018.
En el transcurs de l’acte obert a la ciutadania, l’alcalde també va explicar els futurs projectes que han de permetre seguir «caminant en la línia d’enlairar Deltebre i generar orgull de municipi».

Comentarios
Multimedia Diari