Dos trams de carretera de ningú a la Sénia

Acord de l'Ajuntament amb les diputacions de Tarragona i Castelló per definir la titularitat de duesvies frontereres

19 mayo 2017 22:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Hi ha dos trams de carretera sortint del poble de la Sénia amb una gran singularitat. Tot i estar en territori català, el fet que es dirigeixin cap a municipis de la Comunitat Valenciana (Rossell i la Pobla de Benifassà) ha fet que «des de sempre» tinguin denominació valenciana i depenguin teòricament de la Diputació de Castelló. Es tracta de dos trams d’entre 500 i 700 metres, un de la carretera CV-100 en la seva sortida de la Sénia per l’avinguda del País Valencià fins al pont de les Cases del Riu (terme de Rossell), i el tram de la CV-105 en la seva sortida de la Sénia per la carretera de Benifassà fins al pont de Malany, sobre el riu Sénia que esdevé frontera entre Catalunya i València.

Aquesta situació fronterera i la indefinició de qui tenia les competències per actuar ha portat que durant anys cap administració se n’hagi fet càrrec, amb les conseqüències que això comportava per a les tasques de manteniment i millora. Així, per exemple, al tram de la CV-100 l’Ajuntament de la Sénia demana adequar un punt on hi ha una corba molt tancada, així com l’entrador en mal estat a diverses finques agrícoles.

Finalment ahir, va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament de la Sénia amb responsables polítics i tècnics de les diputacions de Tarragona i Castelló, així com l’alcaldessa en funcions de la Sénia, Marutxi Ballester, i el de Rossell, Evaristo Martí. De la Diputació de Tarragona hi va prendre part el vicepresident territorial de l’ens per a les Terres de l’Ebre en funcions, Pere Panisello.

Els alcaldes van aconseguir finalment «posar seny en una reivindicació de fa molts d’anys» dels dos municipis veïns.

Així, es va acordar donar llum verda a un conveni a tres bandes, entre les dues diputacions i l’Ajuntament de la Sénia, pel qual la Diputació de Tarragona assumirà la titularitat dels dos trams de les carreteres, atenent que estan dins de la zona administrativa de la comunitat catalana.

L’alcaldessa de la Sénia confia que posteriorment es puguin dur a terme també les obres de millora de les dues vies. Abans de fer-se realitat, l’acord haurà de tenir el vistiplau de la Direcció General de Carreteres, del Ministeri de Foment. «Estem molt satisfets perquè aquesta era una situació que s’havia allargat durant molts anys i calia arribar a una solució definitiva», comentà al Diari Ballester.

Comentarios
Multimedia Diari