Dragaran el riu Ebre per accedir a l’embarcador de Tortosa

El nou embarcador té limitat el seu ús a causa d’una acumulació de sediments just al seu davant

07 diciembre 2018 11:51 | Actualizado a 07 diciembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) dragarà el riu a l’alçada de l’embarcador de Tortosa per facilitar-ne l’accés, ja que les darreres avingudes d’aigua de l’Ebre han alterat el fons del riu i han acumulat importants sediments just al davant de l’embarcador, fins al punt de limitar-ne l’ús. L’embarcador es va inaugurar fa pocs mesos.

Segons confirma al Diari el director de l’IDECE, Alfons Montserrat, ja s’ha demanat el permís per fer el corresponent dragatge, tot i que Montserrat afirma que la situació no és tan extraordinària i que cada any es fan dragatges en uns o altres punts de l’Ebre.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, va quantificar que el dragatge podria suposar una inversió d’uns 300.000 euros, tot i que el Govern n’estudia la viabilitat. En qualsevol cas, el delegat va afirmar que serà una realitat per a la nova campanya de navegabilitat, que comença a Setmana Santa.

Els sediments i fangs de les avingudes d’aigua s’han anat acumulant just al davant del nou embarcador de Tortosa, al marge esquerre de l’Ebre. Precisament l’embarcador vell va ser emportat per la força de l’aigua la darrera primavera i va ser arrossegat fins a Deltebre.
Garantir un calat suficient

Tortosa estrenà l’embarcador el mes d’octubre passat amb l’objectiu d’impulsar la façana fluvial i les activitats al riu. Les obres de remodelació de la infraestructura van tenir un cost de 101.000 euros. 

La funcionalitat de l’embarcador està relacionada amb la navegació d’esbarjo i esportiva al riu Ebre i com a punt d’itinerari turístic i de diferents activitats per a la població de Tortosa. Aquest embarcador és un dels quatre que hi ha al riu Ebre i que són de titularitat de Ports de la Generalitat, i està situat al costat del Club de Rem, a l’inici del passeig fluvial. 

L’accés d’embarcacions, però, s’ha vist limitat des de llavors a causa dels fangs i sediments del riu, i el mateix llagut Lo Sirgador ha hagut de modificar lleugerament el recorregut a l’alçada del pont roig. L’actuació de l’IDECE, així doncs, garantirà un calat suficient perquè puguen arribar les embarcacions a port i amb més tranquil·litat.

Comentarios
Multimedia Diari