Drons per detectar plagues

L’empresa Ebre Hub està formada per enginyers joves i del territori, i ha arribat per desplegar el talent i les possibilitats de les Terres de l’Ebre

20 febrero 2019 07:05 | Actualizado a 20 febrero 2019 07:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Ebre Hub naix per portar a les Terres de l’Ebres les noves tecnologies i crear una unió de gent amb talent que pugui desenvolupar-se al territori. L’empresa presentava aquest dimarts, 19 de febrer, a Deltebre el seu projecte tecnològic: una start-up que pretén donar solucions tecnològiques radiocontrolades a diferents camps, però especialment al sector de l’agricultura.

Per exemple, a través d’aquesta tecnologia es podran dur a terme tractaments fitosanitaris als diferents cultius amb drons (arròs, cítrics... tractament pels mosquits, etc.), es podran també detectar plagues o problemes als cultius abans que apareguin o per exemple detectar el moment òptim per recollir la fruita dels arbres. 

Es tracta d’una empresa innovadora que implementarà la tecnologia dels drons en diferents camps. El projecte compta amb un equip d’enginyers de telecomunicacions, aeronàutics i informàtics, tots de les Terres de l’Ebre. Ebre Hub desenvoluparà la fabricació d’aquesta tecnologia, però també una part molt important, la de la formació. L’empresa oferirà diferents cursos per ensenyar a fer funcionar aquests aparells tecnològics complexos.

De moment, ja estan obertes les inscripcions a un curs bàsic que servirà per ensenyar a un públic general, de qualsevol edat, a utilitzar un aparell com el dron. A poc a poc s’aniran obrint nous cursos, i entre ells n’hi haurà d’especialitzats per formar professionals que puguin menar els aparells i treballar en aquest projecte. 

A través de l’ús d’aquesta tecnologia, des d’Ebre Hub oferiran serveis de tot tipus, i també es dedicaran a la venda i reparació. El primer punt físic s’ubicarà a Deltebre, i des d’allí s’assessorarà aquells que vulguin adquirir un dron per escollir entre l’ampli ventall de possibilitats, segons l’ús que li vulguin donar. De fet, en la presentació del projecte els membres d’Ebre Hub van mostrar al públic els diferents aparells que hi ha dintre d’aquesta tecnologia,  un món nou on endinsar-se.

Camps d’aplicació 
Una de les aplicacions principals del projecte serà en l’agricultura, tenint en compte al territori on s’implementa. El seu objectiu principal és facilitar les tasques en aquest camp i, especialment, anticipar-se als passos dels cultius. És a dir, a través de la tecnologia d’infrarojos de les càmeres dels drons, es podrà veure una plaga abans que s’estengui al camp, o es podrà detectar la deficiència d’algun dels nivells del camp abans que això suposi un problema. D’aquesta manera es podrà actuar ràpidament en una zona localitzada i controlada i de forma automàtica. 

Tot i això, aquesta tecnologia també s’implementarà en altres àmbits com tasques de seguretat i rescat, juntament amb les forces de seguretat com la Guàrdia Civil, o com a suport a grups sanitaris com la Creu Roja. També servirà per controlar els incendis, detectant punts calents del territori. A banda, aquesta tecnologia té altres aplicacions en millora del manteniment i inspecció de parcs eòlics i punts d’electricitat; creació de contingut audiovisual; suport en l’àmbit de la topografia i els plànols, entre altres. 

Comentarios
Multimedia Diari