ERC i Movem signen un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Ebre

El republicà Xavier Faura assumeix la presidència de l’ens, i es desvetlla així la incògnita que s’arrossegava en les darreres setmanes sobre com es resoldria la situació en aquesta institució

27 junio 2019 18:50 | Actualizado a 02 julio 2019 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Esquerra Republicana de Catalunya-AM i Movem Terres de l’Ebre-EC-G han signat aquest dijous un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Ebre per al mandat 2019-2023 «amb l’objectiu de garantir la governabilitat a l’ens comarcal, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, dinamitzar econòmicament la comarca, evitar el despoblament, fer del Baix Ebre un referent en termes de sostenibilitat i ecologia i treballar per l’equilibri territorial de forma mancomunada amb la resta de comarques ebrenques», va explicar ERC a través d’un comunicat.

El republicà Xavier Faura serà el president de l’ens comarcal. Així, es desvetlla finalment la incògnita que s’arrossegava des de les eleccions municipals, en què fins i tot es va estudiar la possibilitat que els republicans entressin al govern de Tortosa. Finalment, no va ser així, però sí que ha recaigut sobre ells la presidència del Consell.

 «El pacte entre Esquerra i Movem garantirà un canvi substancial en la manera de fer política al Consell del Baix Ebre. Treballarem per tots els pobles i ciutats de la comarca amb independència de qui governi a cada municipi», va manifestar ahir mateix Faura. 

Així, la junta de govern comarcal estarà integrada per set membres: el president i els sis vicepresidents, cinc dels quals seran d’ERC, mentre que la vicepresidència segona l’ocuparà Movem.

L’acord de govern el va signar el president de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Alfons Montserrat, i el portaveu de Movem, Jordi Jordan. Pel que fa a l’organigrama del Consell Comarcal, Esquerra estarà al capdavant de les següents àrees: Hisenda i Governació; Afers Interns i Recursos Humans; Promoció Econòmica; Polítiques d’Ocupació i Qualitat de Vida; Esports; Gestió Ambiental i Sector Primari; Obres i Serveis; Assistència als Municipis; Ebre Terra; Habitatge i Viver d’Empreses; Comerç i Consum; Serveis Socials i Infància i Adolescència. Per la seva banda, Movem encapçalarà les àrees d’Ensenyament i Joventut i Turisme i Cultura.

Finalment, la junta de presidència quedarà integrada per set membres: el president comarcal i sis consellers, que no seran vicepresidents, cinc d’Esquerra Repubilicana i un de Movem.

Comentarios
Multimedia Diari