ERC i PDeCAT aparten els presidents socialistes dels consells del Baix Ebre i Montsià

S’aproven les mocions de censura i la demòcrata Sandra Zaragoza i la republicana Carme Navarro assumeixen la presidència d’ambdós ens comarcals fins a final de legislatura

28 diciembre 2017 09:40 | Actualizado a 31 diciembre 2017 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ERC i el PDeCAT van aprovar ahir les mocions de censura contra els presidents socialistes dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià, Enric Roig i Francesc Miró, respectivament. Arran d’aquest fet, la demòcrata Sandra Zaragoza i la republicana Carme Navarro van assumir la presidència d’ambdós ens comarcals fins a final de legislatura.

Al Consell Comarcal del Baix Ebre, els dos grups que constitueixen des d’ahir el nou govern han justificat la presentació d’aquesta moció en la necessitat de sumar esforços des de l’ens supramunicipal per fer front a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. 

La moció de censura ha sigut presentada pels grups comarcals del PDeCAT i ERC, després que els republicans trenquessin el pacte de govern amb el PSC, pel seu suport a l’aplicació de l’article 155 i per no haver condemnat els empresonaments de part del govern de la Generalitat.
D’aquesta forma, al Baix Ebre, la moció de censura va prosperar ahir al migdia amb 16 vots a favor i 6 en contra.

El president sortint de l’ens, Enric Roig, va valorar la jornada d’ahir com un dia «molt trist», ja que és la primera moció de censura aprovada al consell en 30 anys. El socialista va acusar de traïdors els republicans per haver trencat el pacte de govern que havien signat a principi de mandat. «Ens sentim traïts per ERC. Era un acord on vam decidir que els temes nacionals no entrarien. S’havia posat a sobre de la taula i és una traïció, no ho han complert», va declarar Roig.

«Ara s’ha creat el pacte del desacord», va seguir el socialista. «La moció de censura és l’únic que poden pactar aquests dos grups». Roig va valorar que la política socialista a l’ens sempre ha sigut de diàleg i no pas de confrontació. «El que sempre enganya troba qui es deixa enganyar. Aquest és un pacte que respon més a l’oportunisme polític que a vetllar per la comarca», exposà. A la nova presidenta Sandra Zaragoza li recomanà «dormir sempre amb un llum obert, donat que li farà falta amb els socis que s’ha triat».

La nova presidenta del consell Sandra Zaragoza, per la seua banda, va expressar que la comarca havia de ser «coherent amb la situació que vivim en l’àmbit nacional» i va comprendre «els vots en contra, ja que tots hem de tenir els nostres arguments».

La demòcrata Zaragoza, la primera dona que ocupa la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre en els quasi 30 anys de l’ens, va remarcar que dedicarà tots els seus esforços «perquè aquest nou mandat sigui profitós per a la comarca, els nostres municipis i el nostre país».

Al Montsià
Al Montsià, la moció de censura impulsada pel PDeCAT i ERC va tenir 18 vots de suport, 5 abstencions –dels consellers del PSC– i dues abstencions –de PP i Entesa.

La republicana Carme Navarro ha rellevat el socialista Francesc Miró. Navarro ja que havia presidit l’ens els dos primers anys del mandat.
El president sortint va criticar «el repartiment de cadires» que ha acabat amb la presidència del Montsià per ERC i la del Baix Ebre pel PDeCAT. «Ens fan fora perquè no som independentistes», va expressar Miró. També va recomanar als consellers comarcals del PDeCAT en l’inici del nou acord amb ERC «vigilar l’esquena».

Comentarios
Multimedia Diari