Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC i PDeCAT demanen al ministre que doni explicacions al Congrés sobre el projecte Castor

Els dos partits demanen que Álvaro Nadal informi de les conseqüències de la sentència del 22 de desembre.

ACN

Whatsapp
Imatge del magatzem de gas que durant el 2013 va causar centenars de sismes registrats a les costes de Castelló i l’Ebre. FOTO: joan revillas

Imatge del magatzem de gas que durant el 2013 va causar centenars de sismes registrats a les costes de Castelló i l’Ebre. FOTO: joan revillas

Esquerra Republicana i PDeCAT demanaran a la Diputació Permanent del Congrés que convoqui un ple extraordinari perquè comparegui el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i informi sobre les "conseqüències" de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el magatzem de gas Castor.

Cal recordar que el 22 de desembre el tribunal va anul·lar la indemnització de 1.350 milions que el govern espanyol va pagar als responsables de la planta, que mai ha entrat en funcionament.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha considerat que es tracta d'un fet "tan greu i tan necessitat d'explicacions" que fa "d'urgència" que el ministre comparegui perquè digui "què faran per rescabalar els consumidors de gas i recuperar la indemnització".

ERC i PDeCAT també preguntaran sobre quant de temps pensa mantenir el govern espanyol una hibernació "innecessària" de les instal·lacions que ara paguen els consumidors, quan el que cal és "segellar-les i desmantellar-les", en paraules de Tardà.

El diputat republicà també ha denunciat que el projecte Castor ha estat "un frau a la ciutadania", i l'ha considerat "un exemple més dels negocis fets a cop de BOE des de la llotja del Bernabeu i de la connivència que hi ha entre el poder econòmic i el polític".

Temas

Comentarios

Lea También