Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC i PDeCAT pacten els Consells del Montsià i Baix Ebre per apartar el PSC

Sandra Zaragoza (PDeCAT), al Baix Ebre, i Maria Carme Navarro (ERC), al Montsià, substituiran els actuals presidents socialistes Enric Roig i Francesc Miró a partir de les mocions de censura que es debatran el 27 de desembre

A.Caralt

Whatsapp
Sandra Zaragoza, a l’esquerra de la imatge, i Maria Carme Navarro, a la dreta, ahir.  FOTO: Joan Revillas

Sandra Zaragoza, a l’esquerra de la imatge, i Maria Carme Navarro, a la dreta, ahir. FOTO: Joan Revillas

El PSC deixarà en breu de governar el Consells Comarcals del Baix  Ebre i el Montsià, on havien assolit un acord per a tot el mandat amb Esquerra Republicana. La sacsejada política dels últims mesos a Catalunya, amb la postura contrària dels socialistes al referèndum unilateral, la posterior actuació violenta dels cossos policials estatals, l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament de bona part del Govern de la Generalitat va justificar fa setmanes, a ulls d’Esquerra, el trencament del pacte que mantenien a les dues institucions.

En aquestes últimes setmanes, el PSC ha continuat al capdavant de les institucions, coneixedor de la debilitat dels dos governs comarcals, en minoria. Mentre, les dues forces amb més consellers, ERC i el PDeCAT, van iniciar converses per formalitzar un nou acord, presentat ahir públicament en una compareixença a la seu del Col·legi de Periodistes.

Les dues forces independentistes han pactat el govern dels dos ens comarcals fins a final de mandat, l’any 2019. L’acord fixa que governarà la força més votada, així que al Baix Ebre ho farà el PDeCAT, concretament l’alcaldessa de Camarles, Sandra Zaragoza, mentre que al Montsià la presidenta serà la republicana d’Alcanar, Maria Carme Navarro.

El repartiment de les àrees als dos ens comarcals es farà gairebé al 50% entre el PDeCAT i ERC i s’assignaran les conselleries de manera que es garanteixi la màxima continuïtat i normalitat en la feina. 

El republicà Dani Andreu, que ha estat dos anys president del Consell del Baix Ebre amb un pacte amb el PSC, serà el vicepresident primer. Al Montsià, les dues primeres vicepresidències seran per als demòcrates, sense que encara se sàpiga qui ocuparà els càrrecs, i el tercer vicepresident serà el republicà Albert Salvadó.

El proper 11 de desembre es presentarà la moció de censura als dos consells comarcals, al Baix Ebre i al Montsià, perquè el ple per votar-la sigui el 27 de desembre, un cop passades les eleccions. 

Els dos partits han argumentat que el pacte «alinea el territori amb la situació que hi ha en l’àmbit de Catalunya» i s’han mostrat satisfets perquè siguin dues dones les qui presidiran els ens comarcals.
Camarles mantindrà el pacte amb el PSC

L’actual alcaldessa de Camarles, on governa amb un pacte amb el PSC, ha assegurat que assumeix el càrrec amb el suport del seu soci de govern al qual ha agraït que li hagi facilitat la decisió. A Camarles no es preveu cap trencament del partit demòcrata amb els socialistes ja que l’acord de govern incloïa la defensa del procés català i, de fet, els regidors del PSC han donat suport als demòcrates i han aprovat totes les mocions que han arribat al ple, per exemple, en contra del 155 i per la llibertat dels presos polítics,

Temas

Comentarios

Lea También