ERC i PSC arriben a un acord per governar el Consell Comarcal del Baix Ebre

Els republicans tindran la presidència els dos primers anys i els socialistes els dos últims

19 mayo 2017 22:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

ERC i PSC han anunciat un acord per governar els pròxims quatre anys al Consell Comarcal del Baix Ebre, arraconant CiU tot i haver estat la força més votada a la comarca. Tot i que no han volgut donar noms dels futurs presidents, els responsables de les negociacions sí que han concretat que la dinamització econòmica, la cohesió social, i la potenciació del consell d'alcaldes seran algunes de les prioritats. Tant des d'ERC com des del PSC, s'ha assegurat que el pacte s'ha negociat en benefici de la comarca i no s'ha volgut lligar a cap conjuntura local de cap municipi. Els republicans tindran la presidència els dos primer anys del mandat i els socialistes els dos últims.

Tot i assegurar que han estat unes negociacions intenses, les dos formacions s'han felicitat per l'entesa que també han reproduït al Consell Comarcal del Montsià. A diferència de la comarca veïna, al Baix Ebre no s'havia tirat endavant mai un pacte de govern entre republicans i socialistes i, de fet, el PSC mai havia tingut la presidència d'aquest ens.

Com ha destacat un dels responsables de la negociació per part del PSC, Manel de la Vega, el Consell Comarcal ha d'estar al servei dels municipis, sobretot dels petits, i té la vocació de mancomunar serveis. De la Vega també ha explicat que és un pacte que "pensa en la comarca" i que s'ha volgut desvincular de qualsevol acord en un municipi concret. "Hem decidit negociar sense posar noms sobre la taula", ha subratllat la socialista i alcaldessa de Tivenys Maria Beltran.

Sobre futurs projectes de l'ens, el president de la Federació d'ERC a l'Ebre, Gervasi Aspa, ha assegurat que abans de parlar-ne "cal tenir la certesa que la generositat de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona es mantindrà". En aquest sentit ha manifestat que no es tirarà enrere cap dels projectes endegats tot i que es poden matisar, i que les polítiques d'acció s'orientaran a ajudar els escolars i joves.

Els noms dels futurs presidents es donaran a conèixer després de la constitució dels ajuntaments.

Comentarios
Multimedia Diari