ERC impulsa una comissió de seguretat nuclear al Parlament

Els quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre instaran els alcaldes a «alçar la veu» contra el servei de Renfe

10 enero 2020 10:20 | Actualizado a 10 enero 2020 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Durant la tercera Trobada Institucional d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre es van posar sobre la taula diferents temes a nivell local, comarcal i nacional. L’assemblea va tenir lloc ahir a la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes i hi van assistir els diputats i senador republicà, així com els presidents dels consells comarcals, alcaldes i càrrecs de govern territorials d’Esquerra.

Una dels temes tractats més rellavants va ser la creació al Parlament de Catalunya d’una comissió d’estudi sobre la seguretat nuclear externa, tal com va explicar la diputada d’ERC, Irene Fornós.«Sempre ha hagut un menyspreu per part del govern central cap a les nostres comarques, sobretot cap aquells municipis nés afectats per les centrals nuclears», va afirmar la diputada ebrenca.

El mes passat de desembre el grup parlamentari d’ERC va registrar la proposta de resolució de creació de la comissió i s’espera que en el proper ple es doni suport per crear-la. A més, Fornós va explicar que amb la comissió es pretén debatre i estudiar el futur socioeconòmic de la Ribera d’Ebre.

Un altre aspecte rellevant de l’assamblea, tenint en compte l’actualitat, és «el problema de mobilitat», tal com va apuntar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Des del partit s’oposen a les mesures que s’han pres des de Renfe que, amb la posada en marxa de la nova variant ferroviaria de Vandellòs, les Terres de l’Ebre han perdut quatre trens ràpids Euromed a canvi d’un únic tren d’alta velocitat. Per este motiu, el president va mostrar la preocupació del partit i va explicar que els quatre presidents dels Consells Comarcals convocaran els alcaldes perquè es sumin a la reinvindicació de la plataforma ‘Trens Dignes’, que reclama trens més ràpids al territori. «Demanarem a tots els alcaldes que alcen la veu en contra de la situació que ens trobem en la via fèrria de comunicacions, tant en l’R15 com en l’R16», va explicar Faura.

Comentarios
Multimedia Diari