ERC s'incorpora al govern municipal de Tortosa

Republicans i convergents continuaran desplegant el Pla d'Acció Municipal que ja van elaborar conjuntament

19 mayo 2017 19:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups municipals de CiU i ERC han formalitzat aquest matí un pacte de govern a l'Ajuntament de Tortosa. Els republicans, que des de les passades eleccions donaven suport al govern de Ferran Bel sense entrar-hi a través de l’anomenat Acord de Governança Estable, han fet ara el pas d’incorporar-se a les tasques de gestió municipal.

Els 8 regidors de CiU sumats als 4 d'ERC, primera i segona forces en les eleccions locals de 24 de maig de 2015, permet configurar un cartipàs composat per 12 persones que continuarà liderat per l'alcalde Ferran Bel (CiU). El republicà Josep Felip Monclús ocuparà la 1a tinença d'alcaldia, alhora que es fa càrrec de l’àrea de Promoció de la Ciutat i la regidoria de Turisme. També és ja el regidor responsable del barri de Ferreries.

Pel que fa a la resta de regidors republicans, Maria Jesús Viña és tercera tinent d’alcalde, a càrrec de l’àrea de Serveis a les Persones, i és regidora de Serveis Socials i Drets Civils. Marià Martínez és el nou regidor d’Hisenda (i sisè tinent d’alcalde) i responsable del barri de Remolins, mentre que la futura regidora Cristina Girón (pendent d’incorposació després de la renúncia de Marc Puigdomènech per motius professionals) es farà càrrec de les regidories de Joventut i Agermanaments.

La reestructuració suposa alguns canvis en les responsabilitats dels regidors de CiU. Meritxell Roigé és segona tinent d’alcalde a càrrec de l’àrea de Serveis al Territori, regidora d’Urbanisme, Obres Públiques i Mobilitat i responsable dels barris del Centre i la Simpàtica. Ana Algueró, quarta tinent d’alcalde, regidora d’Ensenyament i Diversitat Cultural i del barri de Santa Clara. Emili Lehmann (5ª tinença), responsable de l’’àrea de Serveis Centrals, regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires i té al càrrec el barri del Temple. Dolors Queralt (7ª tinença) es manté com a regidora de Cultura i té al seu càrrec del grup del Temple. Domingo Tomàs manté Festes i Serveis; Joaquim del Pino, Esports, Governació i Rastre i per últim, Alfredo Ferré té al càrrec Seguretat, Personal, Medi Ambient i el barri de Sant Llàtzer.

L'alcalde, acompanyat de Monclús, Roigé i Viña, a més d'altres regidors d'una i altra formació que han volgut assistir a l'acte, ha comparegut a primera hora d'aquest matí per fer públic l'anunci del nou pacte de govern, una vegada les assemblees locals de les respectives formacions polítiques van donar anit el vist-i-plau a l'acord. Bel s'ha mostrat convençut que aquest acord és "la millor solució per a Tortosa", en la mesura que es configura un "govern d'estabilitat que permetrà treballar per assolir els objectius fixats en l'Acord de Governança Estable i en el Pla d’Acció Municipal (PAM)". L'alcalde ha volgut fer notar que el nou govern no incorpora noves dedicacions exclusives ni càrrecs de confiança. Quan se li ha preguntat què aporta al govern l'entrada d'ERC, Bel ha respost "més capacitat de treball, amb funcions, perfils i capacitats que han prevalgut a l'hora d'assignar les àrees de treball". "Més mans", ha afegit Josep F. Monclús, qui ha volgut posar en valor la "relació de confiança" que s'ha bastit entre CiU i ERC durant l'últim any en l'execució de l'Acord de Governança Estable.

Segons Bel i Monclús, les prioritats del nou govern són les que ja formaven part del PAM acordat per les dues formacions. Entre les més properes en el temps hi ha la reforma integral del pont de l'Estat, que arrenca la setmana que ve; les excavacions arqueològiques de davant la Catedral o la implantació de noves activitats econòmiques a la ciutat.

 

Comentarios
Multimedia Diari