‘Ebre, Art Patrimoni’ acull l’obra de més de vint artistes

El cicle presenta aquest any exposicions sobre il·lustració i territorien nou museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre

16 julio 2018 08:47 | Actualizado a 16 julio 2018 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més d’una vintena d’artistes prenen part de la tercera edició d’Ebre, Art & Patrimoni, que presenta un ventall d’exposicions gratuïtes basades en la vinculació entre la il·lustració i el territori, per reinterpretar i valorar la història i la cultura de les Terres de l’Ebre.

Tècniques com la del dibuix, el gravat, la litografia o l’aquarel·la, entre moltes altres, són les que es podran veure en les diferents exposicions organitzades per a l’ocasió. Un projecte que serveix com a eina de promoció tant per als artistes com perquè els museus exposen la resta de les seves activitats.

«El patrimoni ha de ser un punt d’atracció no només per a la gent de la zona, sinó també per als que ens vénen a visitar», ha apuntat el director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós. 

El territori compta amb diferents mostres artístiques de formes molt diverses i de tots els temps, que comprenen des de l’art rupestre al posterior patrimoni industrial o el marítim, l’artesania, la memòria de la Guerra Civil i el patrimoni natural i els paisatges que formen les Terres de l’Ebre. Per això aquests episodis són els escollits per posar en valor i reivindicar la història i la cultura de les Terres de l’Ebre mitjançant les exposicions del cicle, jugant amb traços suggeridors i emotius, de vegades instantanis o reelaborats, dels il·lustradors i il·lustradores que hi participen.

Alternança
Per altra banda el director territorial del Departament de Cultura, Ferran Bladé, en referència al fet que el cicle s’alterna biennalment amb el d’Ebre, Música & Patrimoni, ha afirmat que la proposta «és una molt bona idea per alternar les diferents formes artístiques». L’any passat el cicle, dedicat a la música, vinculava la poesia amb el patrimoni de les Terres de l’Ebre amb les actuacions d’alguns cantants com Montse Castellà, Benjamín Leon Trio o el poeta Albert Roig, entre altres.

El cicle es va iniciar el passat 6 de juliol amb ‘Navigare’ de Rafael Romero, al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita, i tancarà el 15 de setembre amb ‘L’invisible rupestre’ de Laia Ortiz i Josep Redó, al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita, a Ulldecona.

Nou espais
El projecte engloba nou espais, on s’exposen nou treballs diferents, com ‘Quadern de viatge’ de Mercè Algueró, al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta; ‘Ciència crua. Les llibretes de camp i el patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre’ d’Oriol Miró, al Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera d’Ebre; ‘Un mar d’oliveres’ de Núria Casanellas, al Centre d’Interpretació de la vida a la Plana de Santa Bàrbara; ‘Ramón Noé i la terrissa de la Galera’ de Ramón Noé, al Centre d’Interpretació de la terrissa de La Galera; ‘Art-Express’ del col·lectiu de l’Escola Municipal d’art i disseny de Móra la Nova, al Museu del Ferrocarril del municipi; ‘La natura dibuixada’ d’Antoni Térmens, al Museu de la Pauma al Mas de Barberans; i ‘Dúctil’ del Col·lectiu d’artistes de la zona, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari