Ebredrone farà una prova pilot a la Ribera d'Ebre

L’empresa buscarà l’aplicació del 5G en drons aplicada al sector industrial en entorns rurals

02 enero 2022 18:20 | Actualizado a 03 enero 2022 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Ebredrone començarà enguany a fer una prova pilot al polígon del Molló. Aquest projecte està liderat per CoEbreLab 5G Rural del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i Ebredrone, que va resultar guanyadora en el 5G Skylab Program de Telefònica aquest 2021 on va desenvolupar diferents idees i solucions entre les quals es troba una aquesta a la comarca. La iniciativa també compta amb la col·laboració del Mobile World Capital.

«CoEbreLab té la infraestructura i també té ganes de treure partit i de fer coses i nosaltres concretem la proposta per a fer una innovació en drons i integrar el 5G per donar-li un ús per a la indústria. Treballem perquè aquesta tecnologia tingui utilitat», subratlla Hadar Ayxandri des de l’empresa tecnològica que ja fa alguns mesos que es troba immersa en el projecte. «Fa més d’un any que treballem en aquest projecte que és ja una realitat: treballar amb tecnologia 5G en el polígon per poder fer activitats a la nau. Farem volar drons per tal de provar la xarxa indoor del 5G» explica Ayxandri, que afegeix que l’objectiu és testejar la tecnologia 5G aplicada als drons.

«Serà una de les instal·lacions indoor en 5G referents a escala europea», afirma Ayxandri tot indicant que voldrien que «s’acabessin implementant aquests resultats a entorns reals. Hi ha un polígon que té 5G i una empresa en drons capaços d’integrar, i provar com funciona la xarxa. Seguirem treballant pels avantatges que suposa per als drons aquesta tecnologia i per donar-li un ús que sigui interessant per a la indústria i que doni eficiència en qualsevol inspecció de qualsevol sector industrial en indoor».

Actualment, el projecte es troba en fase de preparació de tot l’equipament necessari per dur-lo a terme i a principis de 2022, una vegada instal·lat 5G, que estarà operatiu els pròxims dies, començarà una fase de proves de xarxa i connectivitat.

Es tracta d’una iniciativa amb rellevància i innovadora gràcies a la integració del 5G en els drons que donarà beneficis en la seva aplicació en el sector industrial, on ara es duu a terme la prova pilot. D’una banda, aquest avanç permetrà la transmissió d’imatges a temps real i d’alta qualitat a qualsevol punt del món amb 5G, i al mateix temps permetrà un control remot de l’aparell teledirigit des de qualsevol lloc on hi hagi disponible també aquesta connectivitat. En aquest sentit, Ayxandri diu que fa temps que l’empresa pensa en aplicacions de casos que en el futur puguin generar nous models de negoci i les múltiples aplicacions d’aquesta tecnologia en drons. «Es pot dir que és per provar la xarxa aplicada a drons i inspeccions. El que hem fet és un cas d’ús per al sector eòlic. L’objectiu principal és fer ús de la instal·lació que s’ha fet al polígon per testejar aquesta tecnologia i fer una prova que podria ser una innovació important per al món del dron i per a les inspeccions industrials».

Si amb aquestes proves es demostra que aquesta aplicació funciona, l’empresa continuaria treballant per cercar i provar més casos d’ús en el sector i seguiria explorant i implementant els avantatges del 5G en el sector de la indústria. De la mateixa manera, també buscarà més endavant la seva aplicació en altres sectors com el mediambiental, les emergències, l’agricultura o inclús en l’àmbit de la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari