Ecologistes reclamen l’aturada de les obres del pàrquing de la Marquesa

Consideren que l’actuació suposa un greu impacte ambiental en aquesta zona, i més en època de nidificació de les aus

07 julio 2021 05:50 | Actualizado a 07 julio 2021 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha denunciat el «greu impacte ambiental» que, al seu parer, suposa la construcció d’un pàrquing a la Platja de la Marquesa, dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre al terme municipal de Deltebre. Adverteixen que s’ubica en una zona i època de nidificació d’aus i demana que s’aturin les obres.

L’Ajuntament de Deltebre construeix aquesta zona d’aparcament de 8.700 metres quadrats, amb capacitat fins a 400 vehicles, juntament amb un altre aparcament a la platja de la Bassa de l’Arena de 7.130 metres quadrats, amb capacitat per a 250 vehicles. Segons va anunciar el consistori, l’objectiu és regular l’afluència turística a la zona i els dos aparcaments estaran controlats per una zona groga de pagament, que esdevindrà gratuïta per als veïns de Deltebre que paguin l’impost de circulació al municipi. Aquesta zona groga, en diferents possibilitats d’horaris, tindrà una tarifa màxima de 4 euros per un estacionament de 5 hores, i estarà en funcionament les 24 hores.

Per al GEPEC, la construcció d’aquest pàrquing suposa «un greu problema ambiental, ja que es troba en un indret singular: dins del Parc Natural, zona protegida per Xarxa Natura 2000 i per tant zona ZEPA (zona d’especial protecció per a les aus)». Per aquest motiu, l’entitat ecologista ha denunciat aquesta situació a les diferents administracions públiques implicades (Parc Natural del Delta de l’Ebre, Servei Provincial a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Ajuntament de Deltebre i Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural) exigint que es parin les obres i es reconsideri la ubicació de l’aparcament pels impactes que aquestes estan provocant. «El pàrquing, a més de ser un problema en sí, s’està construint en un moment especialment crític per a espècies amb problemes de conservació, tenint en compte que ens trobem en plena època de nidificació d’ocells catalogats com a vulnerables o en perill», alerten.

Amb tot, els ecologistes admeten la necessitat urgent de regular els aparcaments i accessos de vehicles a les zones naturals, «però de manera planificada per evitar impactes negatius en el medi ambient i la biodiversitat, situant-los en espais de menor interès ecològic».

Així, des de GEPEC-EdC estan estudiant prendre les mesures oportunes «per tal que es depurin responsabilitats dels impactes que s’estan creant sobre l’espai protegit i sobre la fauna i la flora», afirmen en un comunicat.

A preguntes del Diari, l’Ajuntament de Deltebre ha detallat que les obres compten amb tots els permisos pertinents i continuen endavant.

Comentarios
Multimedia Diari