Educació amplia centres a Roquetes i Móra la Nova

Inversió de 1,89 milions d’euros en les obres de l’Institut de Roquetes per encabir cicles d’FP, i de vora 5 milions d’euros a l’institut-escola 3 d’abril per construir un nou edifici

23 julio 2020 19:20 | Actualizado a 25 julio 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Educació invertirà 6,8 milions d’euros en les ampliacions de l’Institut de Roquetes i l’Institut-Escola 3 d’abril de Móra la Nova. Es tracta de dues obres aprovades dimarts pel Govern de la Generalitat després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) del Departament d’Educació.

El conseller Josep Bargalló va visitar ahir els dos centres, a més de l’Escola l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre, on ja s’ha dut a terme una important reforma de les instal·lacions. Segons va detallar el conseller l’ampliació de l’Institut de Roquetes, amb una inversión d’1,89 milions en un solar cedit per l’Ajuntament, permetrà que «els serveis de formació professional que ara s’ofereixen fora del centre es puguin oferir al centre i siguin uns serveis moderns». En aquest sentit, destacà que l’FP d’imatge personal i perruqueria que ofereix el centre és una oferta que va més enllà del municipi: «és una oferta comarcal i regional».

El titular d’Educació també va assegurar que l’ampliació de l’Institut de Roquetes es podrà dur a terme de manera ràpida perquè, «tal com està ubicat el centre, ens permet fer la construcció durant el curs escolar de l’any vinent». Sobre el curs 2020-2021 destacà que «serà especial per les mesures sanitàries però també serà un curs important perquè demostrarem que l’educació és un servei públic essencial i de servei a la comunitat, no només a l’alumnat».

Posteriorment Bargalló es va desplaçar a la Ribera d’Ebre, on en primer lloc va visitar els terrenys on es preveu l’ampliació de l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova, amb una inversió prevista de 4,9 milions d’euros per a la construcció d’un nou edifici. Segons va detallar, aquest centre compta actualment «amb una evident manca d’espais i un projecte educatiu molt potent».

«Amb la cessió dels terrenys de l’Ajuntament i l’aprovació de gairebé 5 milions en les obres, donem un pas molt important en les infraestructures educatives de la comarca i també del municipi, perquè tindrà un institut escola de nova generació». Segons Bargalló, es podran aplicar els nous criteris pedagògics de la construcció com, per exemple, construir des d’una perspectiva de gènere. «Estem absolutament satisfets d’haver aconseguit els diners per fer aquest pas enfavant en la infraestructura educativa de les Terres de l’Ebre».

Finalment el conseller es va desplaçar a l’Escola Lluís Viñas i Viñole de Móra d’Ebre, on va fer un recorregut pel centre per conèixer-ne les noves instal·lacions.

Malestar entre els sindicats per la gestió del brot de l’Institut del Perelló

Per altra banda però encara en l’àmbit educatiu, la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre i els delegats del Comitè de Salut han fet públic un comunicat, en el que mostra el seu malestar per l’actuació del Departament d’Educació en el brot de coronavirus originat al claustre de l’Institut del Perelló i demanen que s’investigue el cas.
Els representants sindicals es pregunten com és que, «davant un fet tan greu», el Departament no els va informar, «en tant que legítims representants dels treballadors i treballadores», «de manera inmediata tan bon punt es va tenir coneixement dels fets». També es demanen com és que «des del moment en què es té coneixement del primer cas, no es comunicà a tot el claustre que prengués mesures d’aïllament necessàries». Així, reclamen que «es revisen els protocols que han fallat i que se s’estableixin uns altres de clars, transparents i eficients». 
Segons el comunicat, el cas del claustre de l’institut del Perelló ha de servir «de revulsiu per tal de revertir una praxi que resulta del tot improcedent i de la qual ja havíem avisat quan la reobertura de centres del juny». 

Comentarios
Multimedia Diari