El 20% de les exportacions de la DO Terra Alta van als Estats Units

Els productors de vi es reuneixen amb el cònsol dels Estats Units, Marcos Mandojana, amb l´objectiu de buscar les claus per introduir els vins terraltencs al mercat nord-americà

19 mayo 2017 17:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al vespre va arrencar la 29a edició de la Festa del Vi de Gandesa, amb l’entrega dels premis del Concurs de Vins DO Terra Alta 2016 i l’emblemàtica Nit de les Garnatxes com a actes principals.

Al matí, però, ja van començar alguns actes, com ara la visita del cònsol dels EUA, Marcos Mandojana; del cònsol per a Assumptes Polítics i Administratius, Adam Smith, i el cònsol per a Assumptes Regionals, Samir A. George, que van poder conèixer en primera persona alguns cellers de la comarca, com la Cooperativa de Gandesa o el celler LaFou de Batea.

Els productors de vi de la comarca es van poder reunir amb el cònsol per tal d’abordar les claus per introduir els vins terraltencs al mercat nord-americà.

«El 20% de les exportacions de la DO Terra Alta van als Estats Units. Els Estats Units és precisament el major consumidor de vi del món. Hi ha, per tant, espai per créixer, moltes oportunitats», va expressar el cònsol Mandojana.

També el president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, va valorar positivament l’arribada del cònsol, per tal de donar-li a conèixer els productes de la DO i la varietat estrella autòctona, la garnatxa blanca. «Ens ajuda a internacionalitzar la nostra comarca i, per extensió, les Terres de l’Ebre», va destacar.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, va valorar que en aquesta edició la Festa del Vi de Gandesa té unes perspectives immillorables i vol batre rècords de participació.

«L’allotjament a la Terra Alta està quasi al 100%. És cert que hi ha un pont, però tenim constància que molts dels visitants també vindran a la Festa del Vi», va detallar ahir.

«La festa abans era de caràcter local i entenem que hem de fer les coses bé i que amb tota la comarca unida i una sola festa podem fer-ho millor, i les perspectives són sempre d’anar creixent», va destacar.

Avui serà el dia fort de l’esdeveniment. D’entre les novetats destaca que la mostra de la Festa del Vi també obrirà demà a la tarda. Dilluns s’ha organitzat una jornada tècnica amb sommeliers i restauradors barcelonins.

Comentarios
Multimedia Diari