El 70 per cent dels visitants de Tortosa aquest estiu han estat catalans

La ciutat proposa una trentena d’activitats per donar a conèixer la seva història i patrimoni del 25 al 27 de setembre

19 septiembre 2020 06:10 | Actualizado a 22 septiembre 2020 08:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa manté el seu atractiu com a destí de turisme cultural i patrimonial. Segons les dades de l’Ajuntament, establiments hotelers de la ciutat han arribat al 75 per cent d’ocupació durant els passats mesos de juliol i agost, mantenint la tendència a l’alça.

Les dades també revelen un canvi de comportament pel que fa a la procedència dels visitants: si l’estiu del 2019 el 34% de visitants procedien de Catalunya, l’estiu del 2020 la xifra s’ha incrementat fins al 70%. Pel que fa als visitants espanyols, ha passat del 35% al 24%, mentre que els turistes de la resta de països han notat les dificultats per viatjar i han passat del 30% al 6%.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Turisme, Sisco Pepió, han valorat de forma positiva aquestes dades. «Tot i la incertesa amb la qual el sector turístic encarava l’activitat una vegada superada l’època de confinament, amb els condicionants que ha comportat la limitació de desplaçaments entre territoris, i més encara entre països, el nombre de visitants a Tortosa ha mantingut una línia a l’alça durant els mesos de juliol i agost», ha remarcat l’alcaldessa.

Per donar a conèixer tots els actius turístics i patrimonials de la ciutat, s’han programat tres dies d’activitats entre el 25 i el 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme.

S’han previst més d’una trentena de propostes per remarcar les potencialitats que Tortosa té com a lloc d’interès per als visitants. Les activitats, que es faran amb aforaments limitats a grups reduïts, amb inscripció prèvia, i amb l’ús obligatori de mascareta i la resta d’elements de prevenció, consisteixen en visites guiades, rutes pels espais patrimonials de la ciutat, jocs familiars, activitats culturals, recorreguts pel riu Ebre, i ambientacions d’èpoques històriques al conjunt emmurallat, a càrrec dels Miquelets de Catalunya.

L’objectiu és donar a conèixer els actius turístics dels quals disposa Tortosa, tant als visitants com a la mateixa ciutadania, ja que aquests últims també juguen un paper important com a prescriptors per atraure turistes. És per això que el lema triat és ‘El viatge comença aquí’, en atenció a tot allò que es pot descobrir dins mateix de Tortosa.

Les activitats són possibles gràcies a la implicació de diverses empreses turístiques que operen a Tortosa, a les quals Meritxell Roigé ha volgut agrair durant la presentació dels actes la implicació que fan per fer-los possibles amb la rebaixa del preu habitual. Empreses i entitats com Lo Sirgador, Conficon Turisme i Tradicions, Terra Enllà, Amics dels Castells o Visitur. També està previst un tast de vins, amb Altavins, o un vermut musical amb Lo Gambusí.

Comentarios
Multimedia Diari