El 80 per cent dels veïns de Paüls se sotmet al cribratge del Departament de Salut

S’han registrat 30 positius per Covid-19 en tres dies, en diversos brots de caire familiar i social

08 enero 2021 16:36 | Actualizado a 09 enero 2021 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un 80 per cent dels veïns de Paüls, població del Baix Ebre d’uns 560 habitants, s’ha sotmès a un cribratge  per intentar aturar la transmissió de la Covid-19. Al municipi s’ha detectat des del passat 5 de gener una trentena de positius, en diferents brots familiars i socials. Aquest divendres, el Departament de Salut ha dut a terme un cribratge massiu, al que s'han sotmès un total de 388 persones, que se sumen a les que en els últims dies ja s’havien fet les proves. 
Aquest divendres al matí s'han realitzat proves PCR a la població asimptomàtica al Casal Municipal, mentre que al consultori mèdic s'han fet les proves a aquelles persones contactes directes de positius confirmats o que presentaven símptomes compatibles amb el coronavirus.
Segons detalla  l’alcalde de Paüls, Enric Adell, la pandèmia ha tingut una evolució molt negativa aquesta setmana a la població i els casos positius han crescut de forma exponencial. «Es dona la circumstància, a més, que persones que inicialment van donar negatiu a les proves, pocs dies després han sigut positius i han presentat símptomes», explica Adell al Diari. 
Per aquest motiu i per intentar tallar les cadenes de transmissió, el Departament de Salut va decidir dur a terme el cribratge massiu a la població, de manera que hi ha traslladat tot el personal i material necessari per a l’operatiu, que s'ha realitzat entre les deu del matí i les tres de la tarda en col·laboració amb l’Ajuntament. 
Els usuaris que tinguin un resultat negatiu rebran un SMS i es trucarà per telèfon als casos positius. També es poden consultar els resultats de les PCR a través de l’aplicació La Meva Salut.
L’alcalde de la població fa una crida a la responsabilitat de tots els veïns. «Ara toca fer les coses bé, extremar les precaucions i sobretot, que totes les persones positives i els contactes mantinguin l’aïllament». 
L’Ajuntament posa a disposició dels col·lectius de risc i persones aïllades que no tinguin ajuda, un servei de suport per rebre a domicili aliments, medicaments i  productes de primera necessitat.
Per la seva banda, la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, recorda que l’actual és un moment molt complicat epidemiològicament, «les dades són desfavorables i hem de fer esforç, una vegada més, per tallar cadenes i doblegar la corba de contagis». 
Lleixà també remarca que, amb la campanya de vacunació que s’ha iniciat, en uns mesos es podrà tenir «un escenari ben diferent», però que ara «cal no abaixar la guàrdia».

Comentarios
Multimedia Diari