El Baix Ebre activa un programa per ajudar els aturats majors de 45 anys

Reprèn 45, que és el nom que rep aquesta iniciativa, pretén afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada, proporcionant-los, entre d'altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

05 septiembre 2017 10:14 | Actualizado a 05 septiembre 2017 10:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa avui, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, un nou programa per ajudar a incorporar al món laboral persones aturades majors de 45 anys.Reprèn 45, que és el nom que rep aquesta iniciativa, pretén afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur de llarga durada, proporcionant-los, entre d'altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El programa, amb una duració de 6 mesos, està limitat a 25 persones, preferentment dones.

Segons que ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, en roda de premsa, des de la institució comarcal es duran a terme accions d'orientació laboral i acompanyament a la inserció, actuacions per millorar les competències personals i professionals i, si s'escau, accions formatives qualificadores per l'obtenció de l'ESO o per preparar proves per a l'accés a grau mitjà de formació professional.

A la vegada, el president comarcal ha fet una crida als aturats de llarga durada del Baix Ebre a participar en aquest programa i no deixar perdre aquesta oportunitat per reincorporar-se al món laboral. Les persones interessades a participar a Reprèn 45 tenen tres vies per fer-ho: omplint un formulari que trobaran al web del Consell Comarcal (www.baixebre.cat), enviant un correu electrònic a ocupacio@baixebre.cat o trucant al telèfon 977 445308 (Àrea d'Activació Econòmica).

Per la seva part, el conseller comarcal de l’Àrea d’Activació Econòmica i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha remarcat la col·laboració estreta entre la institució comarcal i l'Ajuntament de Tortosa per contribuir a reduir el nombre d’aturats de llarga durada majors de 45 anys al Baix Ebre. Segons ha explicat Monclús, en el marc de Reprèn 45 l'Ajuntament de Tortosa es responsabilitzarà de la part referent a la prospecció d'empreses.

Reprèn 45 és el cinquè programa que promou enguany el Consell Comarcal amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya per fomentar l'ocupació al Baix Ebre. Des del mes de gener, l'ens comarcal ha ajudat a incorporar al món laboral 39 persones a través dels programes Fem Ocupació per a Joves i 30 plus, i ha contractat 17 aturats a través del programa Treball i formació, destinat a beneficiaris de l'RMI o no perceptors de la prestació d'atur. A més, s'han format 30 joves a través del programa Joves per l'Ocupació en soldadura i auxiliar d'hostaleria.

Cal remarcar que Fem ocupació per a Joves i 30 plus han aconseguit incorporar al món laboral tots els beneficiàries inscrits en els dos programes. La implicació d'empreses del sector comercial i hostaleria ha estat clau per a l'èxit del desenvolupament d'aquest programa. La prospecció d’empreses per part del Consell Comarcal del Baix Ebre ha permès identificar els sectors generadors d’ocupació, així com la definició dels perfils professionals requerits per les empreses i que no es cobrien per manca de persones treballadores qualificades o perquè no disposaven de l’acreditació de la seva qualificació professional.

Comentarios
Multimedia Diari