El Baix Ebre assessora les empreses de la comarca per internacionalitzar-se

Una desena d'empreses participaran en la segona edició d'una assessoria promoguda pel Consell Comarcal

19 mayo 2017 15:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Deu empreses es beneficiaran aquest 2017 del projecte ‘Sortim a l’exterior!’ del programa Baix Ebre Avant, del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquesta serà la segona edició del projecte, que arrencarà el proper 21 d’abril i s’allargarà fins el mes de desembre.

El projecte ‘Sortim a l’exterior!’ és un programa d’assessorament tècnic especialitzat per ajudar les empreses a internacionalitzar els seus productes i/o serveis. Un assessor expert en internacionalització ofereix un servei d’acompanyament integral per desenvolupar un pla d’exportació, amb l’objectiu d’aconseguir obrir-se al mercat exterior.

L’any passat van participar sis empreses del Baix Ebre del sector de l’oli, una empresa de cosmètica ecològica, una de cafè, una de mel i una de taronges ecològiques. Enguany tornen a ser deu les empreses participants en el projecte, quatre de les quals ja van participar en el programa de l’any passat.

«Les empreses poden seguir participant a l’any següent, ja que les accions que desenvolupen tenen un seguiment i no es tanquen en només mig any», explica la directora del projecte Baix Ebre Avant, Laura Rius. La directora destaca del projecte la seua «personalització». «Les sessions són a porta tancada. És un assessorament molt tècnic i específic. El que fem des del Consell és contractar una consultoria experta en temes d’exportació».

Així, les sessions d’acompanyament són individualitzades i personals, segons les necessitats i la situació de cada empresa. Els professionals emeten una diagnosi de l’empresa, tot analitzant la seua situació en l’àmbit de l’exportació, en relació al producte que ven, el seu packaging, la normativa d’etiquetatge, el preu d’exportació vs la competència, els idiomes que té a la seua pàgina web, els competidors, els mercats potencials... I, finalment, en funció de la diagnosi, es proposen accions correctores i de millora que es documenten amb un pla d’acció individualitzat.

Amb el pla d’acció s’inicien les actuacions com ara la priorització de mercats, la recerca dels canals de distribució i de clients potencials, es configura una base de dades i un mailing de presentació, s’envia material comercial, es fa una recerca de les fires d’interès per poder-hi participar, etcètera. Les sessions són cada quinze dies, o cada setmana si és possible. Es realitzen a despatxos privats al Viver d’Empreses Baix Ebre innova de Camarles. El proper dia 21 es realitzarà la presentació del projecte per a tots els participants, i després ja començaran a treballar de forma individual.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Comentarios
Multimedia Diari