El Baix Ebre premia els valors d’emprenedoria i solidaritat

El Consell Comarcal va lliurar ahir els guardons d’Emprenedoria, Solidaritat, Projecte Jove i el Premi Fotogràfic de la Gent Gran per reconèixer la tasca d’iniciatives que milloren el territori

01 diciembre 2017 11:31 | Actualizado a 03 diciembre 2017 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre va lliurar ahir al vespre els premis Emprenedoria, Solidaritat, Projecte Jove i Fotogràfic de la Gent Gran, que convoca anualment amb l’objectiu de distingir i reconèixer les millors iniciatives o treballs dutes a terme a la comarca en aquests àmbits.

La roquetera Maite Mestre va guanyar el premi a l’Emprenedoria 2017, amb el projecte de l’empresa Artra, que ha creat per generar una activitat econòmica amb la recuperació i promoció de l’artesania, els oficis antics i les tradicions de les Terres de l’Ebre, a través de l’organització de tallers, elaboració de dossiers pedagògics per a escoles, creació d’itineraris artístics i promoció d’artesans, oficis, jocs i tradicions. El jurat va concedir un accèssit a Ports Experience.

El premi a l’Emprenedoria, patrocinat per l’empresa Gas Natural, té una dotació econòmica de 1.000 euros i inclou l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del Viver d’empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte.

La Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre va emportar-se el premi Solidaritat amb el projecte Fresc - Horts Urbans de Tortosa, una iniciativa que ofereix i imparteix teràpies a partir de l’agricultura ecològica a diferents col·lectius que se’n puguin beneficiar, com per exemple malalts de Parkinson, esclerosi múltiple, alzheimer, autisme, fibromiàlgia, entre d’altres, amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida. El projecte consta de 60 parcel·les d’agricultura ecològica, ubicades al barri de Ferreries de Tortosa, de les quals el 30 per cent es destinen a l’ús social i terapèutic i la resta es disposen en arrendament a la població per fer producció destinada a l’autoconsum. El premi Solidaritat té una dotació de 1.500 euros.

El premi Projecte Jove 2017, dotat amb un premi de 1.000 euros, va ser concedit al projecte ‘la Terrasseta’ del Taller Cooperatiu de Joves, una proposta per crear un nou espai de trobada de joves a la terrassa de l’edifici ‘El Carrilet’, seu de l’Oficina Jove del Baix Ebre. El jurat va decidir atorgar un accèssit de 500 euros al Club de Rem Tortosa pel projecte titulat ‘De l’escola als Jocs Olímpics’.

Finalment, el primer premi Fotogràfic a la Gent Gran va ser per a Jaume Bel, per la fotografia titulada ‘Hem fet el cim’; i el segon premi, a Manolita Barguilla, que ha presentat la fotografia titulada ‘Posta de sol al Trabucador’.

El president del Consell Comarcal, Enric Roig, va valorar el talent del territori i va adreçar-se als premiats per dir-los que «sou els nostres models a seguir, els nostres herois».

Comentarios
Multimedia Diari