El Banc dels Aliments vol recollir 80.000 quilos a l’Ebre

Ahir i aquest dissabte se celebra el Gran Recapte als supermercats de tota la demarcació 

02 diciembre 2017 16:01 | Actualizado a 04 diciembre 2017 13:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir divendres es va donar el tret de sortida a la 9a edició del Gran Recapte d’Aliments, que se celebra fins avui a les 21 hores als mercats, supermercats i hipermercats de tota la demarcació de Tarragona.

Els aliments preferents a recollir són, concretament: llet, oli, conserves de carn i peix i llegum cuit (cuit perquè moltes de les famílies que es beneficiaran d’aquests aliments pateixen també alta pobresa energètica i no poden cuinar llegum sec). 

Des del Banc dels Aliments es recorda cada any que es prefereix més quantitat de productes que no pas productes de qualitat exquisida.
«Tots podem ajudar en la mesura del possible. Des d’un brick de llet a un carro sencer. Tot suma», va valorar ahir a Tortosa a l’inici de la campanya el coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray.

Des del mercat de Tortosa, el coordinador del Banc dels Aliments explicà que a les Terres de l’Ebre hi ha més de 100 punts de recollida repartits entre les principals poblacions ebrenques: mercats, supermercats i petits comerços locals.

Ologaray va voler agrair als més de 1.300 voluntaris ebrencs la seua col·laboració, tot recordant que ells són imprescindibles per tal que el Gran Recapte funcione amb èxit: «Fa unes setmanes patíem i érem conscients que si no trobàvem més voluntaris no podríem dur a terme el Gran Recapte, però des del moment que vam donar l’alerta a través dels mitjans de comunicació, molta gent es va inscriure per col·laborar, i avui, el Gran Recapte torna a ser possible gràcies a tots ells».

Millorar el tipus d‘aliments
Concretament a les Terres de l’Ebre, el Banc dels Aliments es proposa assolir la xifra de 80.000 quilos d’aliments recollits, la xifra de l’any passat. A Tortosa es voldrien recollir 32.000, com en l’anterior edició. «Volem assolir aquestes xifres i millorar els aliments recollits, és a dir, que siguen els que preferim per a les famílies que ho necessiten», explicà ahir al Diari durant la presentació al Mercat de Tortosa Òscar Ologaray. I és que, malgrat que tota ajuda és bona, els aliments indicats són aquests pel seu alt valor nutricional i perquè tarden en fer-se malbé.

«Hem de pensar que tots trobem normal en aquestes dates fer sopars d’empresa, amb els amics, o amb la família, però hem de tenir en compte que hi ha gent que no podrà fer aquests sopars i, si no els ajudem, no podran ni sopar. Per això demano a tothom que aporte els aliments que pugue. Fem que tota aquesta gent pugue passar un Nadal digne», va expressar així mateix el coordinador.

La delegació del Banc d’Aliments a les Terres de l’Ebre reparteix anualment més de 500.000 quilos d’aliments a través d’entitats socials com Càritas i Creu Roja. També alguns centres escolars de la ciutat de Tortosa hi participen amb voluntaris. Un adult, per portar una dieta equilibrada durant un any, necessita 400 kg d’aliments. Això vol dir que amb tota l’ajuda del recapte només es pot assolir un 20 per cent. Un 58% de les donacions provenen d’institucions, el 26% de particulars i el 16% restant d’empreses. S’atenen unes 2.000 famílies en total. 
En el Gran Recapte de la tardor de l’any passat es van recollir 4,2 milions de quilos al conjunt de Catalunya.

Tot suma
Durant el Gran Recapte d’ahir i durant el dia d’avui són moltes les empreses i institucions que aporten el seu granet de sorra, com ara els Bombers d’Amposta i el Punt de Trànsit de regió de les Terres de l’Ebre, que ahir hi van participar. 

També ahir mateix, entre moltes altres iniciatives arreu del territori, el Consell Comarcal del Baix Ebre va fer entrega de 1.828 litres de llet, en tres palets, al supermercat Esclat de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari