El Bisbat de Tortosa manté l'atenció social tot i l'estat d'alarma

Religiosos, 20 treballadors i cent voluntaris atenen una trentena de poblacions

02 abril 2020 09:23 | Actualizado a 02 abril 2020 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i el cessament de les misses amb fidels per evitar la propagació del coronavirus, des del bisbat de Tortosa continuen amb l’acció caritativa habitual, a la qual s’han sumat noves propostes. Amb més de 100 voluntaris i uns 20 treballadors que ofereixen els serveis a 30 poblacions del territori, les parròquies per Càritas segueixen amb el servei d’acollida a vuit municipis ebrencs, així com ajudes econòmiques a una quinzena de pobles, subministrament d’aliments a més de 20 municipis i, entre d’altres, subministrament de roba a 21 localitats.
El servei de menjador social, que en aquests moments es presta a dues localitats, tot i que la residència diocesana d’ancians i tres parròquies continuen donant el servei, es garanteix a través de bosses i per mitjà de voluntaris que porten el menjar a les cases. També se segueix atorgant les beques menjador a 94 infants, aquest cop en format metàl·lic mentre duri el confinament. A banda, des de la diòcesi també s’atén a persones grans que ho necessiten, bé per telèfon o subministrant aliments i medicaments sense tenir contacte directe amb la persona.
D’altra banda, en un temps on es demana que tothom estigui confinat a casa i moltes persones no disposen d’un sostre o d’un habitatge segur on viure, també actuen per l’atenció a persones sense llar, pisos per a famílies necessitades, atenció psicosocial a dones i atenció individualitzada a famílies. De la mateixa manera, també han habilitat un pis per a joves extutelats a Tortosa i una vivenda assistida amb la mateixa finalitat a l’Ametlla de Mar.
A causa de la impossibilitat per efectuar les cerimònies habituals, els rectors de les parròquies s’han quedat confinats a les cases abadies i atenent les necessitats pastorals que se’ls demana d’acord amb les indicacions sanitàries rebudes, tant en l’administració dels sagraments com en una senzilla pregària al cementiri, quan la família ho demana.
A més, també han sorgit noves iniciatives adaptades als moments actuals com misses en directe per Facebook i per les ràdios locals, missatges de Whatsapp de presència i proximitat o trucades a ancians i persones que viuen soles, a més d’un cas excepcional d’un mossèn que, segons detallaven des del bisbat, ha acollit a casa seva a menors no acompanyats que esperaven el pis de lloguer per poder tenir una casa. Finalment, també s’ha habilitat un fons de 20.000 euros, complementat per la mateixa xifra, procedents Càritas Parroquial per emergències residencials.

Comentarios
Multimedia Diari