Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Bisbat destina prop de 780.000 euros en manteniment del patrimoni

La contenció de la despesa portada a terme els últims anys deixa superàvit en l’Administració Diocesana i l’exercici ordinari de les parròquies. Diumenge se celebrarà una nova edició de Germanor, el Dia de l’Església Diocesana

Marina Pallás

Whatsapp
FOTO: ACN

FOTO: ACN

La contenció de la despesa de la Diòcesi de Tortosa deixa superàvit en l’Administració Diocesana i l’exercici ordinari de les parròquies. Així, el Bisbat de Tortosa destinarà la major part del superàvit amb què ha tancat l’exercici 2017, 779.562,95 euros, en el manteniment, restauració i rehabilitació del seu patrimoni arquitectònic i artístic.

En aquest sentit, actualment estan en marxa 14 nous projectes. A la demarcació de Tarragona, s’ha treballat o es treballa en la rehabilitació de la casa abadia de Garcia, en la reparació d’una capella i la teulada de la parròquia de Santa Bàrbara, en la reparació d’una paret lateral del temple parroquial de Prat de Comte i de l’ermita de San Francisco de La Fatarella, en el projecte d’obra per a la restauració de les cobertes de l’església d’Alfara de Carles, en la restauració de part de la teulada de l’església d’Horta de Sant Joan i la restauració i la neteja del retaule de l’Estrella i el desmuntatge i transport del retaule de Santa Anna, ambdós a la Catedral de Tortosa. També cal dir que encara sobre la catedral tortosina, s’està treballant en la redacció del projecte de neteja de la façana barroca.

A la demarcació de Castelló, s’ha adquirit un terreny a Peníscola per construir un nou temple parroquial i també es treballa en la rehabilitació del Palau Iguals d’Izco de Vinaròs per ubicar-hi salons parroquials, en la rehabilitació del campanar de Canet Lo Roig i en les teulades de l’església parroquial de Cinctorres i de l’ermita de Sant Josep de Forcall.

L’any 2017, el moviment econòmic de la Diòcesi de Tortosa es va tancar amb 2.660,706,11 euros d’ingressos i 1.881.143,16 euros en despeses. Els ingressos es van mantenir estables respecte l’any 2016, amb un increment de poc més de 2.200 euros, mentre que les despeses han caigut 636.314 euros respecte l’any 2016. 

També es va tancar amb superàvit el resultat de l’exercici ordinari de les parròquies. El superàvit ha estat de 466.197,47 euros. En aquest cas, ha estat determinant la reducció respecte l’any 2016 de les despeses extraordinàries, que han passat dels 963.862,14 euros de l’any 2016 als 441.803,76 de l’any passat. En xifres generals, les parròquies de la diòcesi tortosina van tenir ingressos per valor de 2.748.675,37 euros –prop de 80.000 euros menys que en l’exercici anterior- i despeses per valor de 2.282.477,90 euros.

També pel que fa a Càritas Diocesana es van desenvolupar 21 projectes socials l’any 2017. Aquests projectes van permetre atendre directament 3.699 persones, amb 10.755 beneficiaris, amb un equip tècnic de 16 treballadors i 600 voluntaris i voluntàries. Les despeses totals de Càritas al Bisbat de Tortosa van ser de 2.357.796 euros. 

Actualment la Diòcesi de Tortosa té cinc seminaristes, i es va celebrar una nova ordenació de sacerdot el 2017. Malgrat això, la diòcesi compta en l’actualitat amb 96 sacerdots, dels quals 72 estan en actiu i 24 són emèrits. Respecte l’any 2016, hi ha al bisbat 5 sacerdots menys. El Bisbat fa un esforç per mantenir els sacerdots en els pobles més rurals, més despoblats i envellits.

Diumenge se celebrarà una nova edició de Germanor, el Dia de l’Església Diocesana. Sota el lema «Som una gran família amb tu», es convidarà els fidels a reforçar el seu compromís i col·laboració amb l’Església i la seua activitat caritativa i assistencial. El Bisbat ha agraït reiteradament la tasca de tots els voluntaris.

Temas

Comentarios

Lea También