El CAT es planteja reduir el cabal del transvasament de l'Ebre a la Costa Daurada

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, visitava ahir dijous Tortosa per nomenar oficialment la seva alcaldessa, Meritxell Roigé, com la nova presidenta del consorci

04 enero 2019 11:16 | Actualizado a 04 enero 2019 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), ens que gestiona el mini transvasament d’aigua de l’Ebre al Camp de Tarragona, podria plantejar-se la reducció de les xifres del cabal transvasat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, visitava ahir la ciutat de Tortosa per nomenar oficialment la seva alcaldessa, Meritxell Roigé, com la nova presidenta del CAT.

Precisament enguany es compleixen 30 anys de la posada en servei d’aquest mini transvasament i Calvet apuntava que la situació ha anat evolucionant en tot aquest temps, aconseguint una millora en els sistemes tecnològics que permeten utilitzar sistemes de reutilització de l’aigua i que, per tant,  porten a una menor necessitat d’aigua nova.

«Crec que aquest increment de les capacitats tecnològiques ens hauria de portat a un cert plantejament de les xifres dels transvasament, cosa que redundaria en un major cabal ecològic i un major equilibri del riu i del Delta».

Calvet també destacava el fet que la nova presidència estigui ocupada per algú del territori «des d’on es presta l’aigua», afegint que «això ens ha de portar a una estructura de gestió molt mes vinculada a l’actiu del riu».

Infraestructures

L’Ajuntament de Tortosa i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han establit un acord per treballar en la millora de la situació dels habitatges al centre històric de la ciutat.

En la seva visita a la ciutat, Calvet va aprofitar per tractar un altre tema molt important per Tortosa: l’estat del centre històric. En aquesta línia, assegura que aquest any es durà a terme un conveni entre l’Ajuntament de Tortosa i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tal de fer una diagnosi de l’estructura de les propietats del centre de la ciutat i poder intervenir en les ITE, les Inspeccions Tècniques d’Edificis, tant per privats com per habitatges o immobles d’entitats financeres; i poder intervenir també en les possibles adquisicions i l’enderroc d’edificis; tot això lligat a una possible ajuda econòmica per a la rehabilitació, que es sumaria als 60.000 euros que l’ajuntament destinarà a aquestes accions durant el 2019.

Calvet remarcava la necessitat de continuar amb el pla de rehabilitació d’actuació del centre de la ciutat a través de la llei de barris. Una aposta de la Generalitat feta fa anys, juntament amb l’Ajuntament, «i a la qual se li ha de donar continuitat per tal que aquest patrimoni de la capital de les Terres de l’Ebre pugui lluir en el seu esplendor». En primer lloc, durant el mes de gener, es farà la primera reunió a nivell tècnic per fer una primera avaluació de la situació en tot el nucli antic, on es revisaran les ITE que s’han fet fins ara, les que falten per fer, etc. 

«Una avaluació totalment tècnica i numèrica per veure quins recursos hem de posar. Però la voluntat és que hi hagi recursos, per tal de fer aquesta intervenció i continuar la línia engegada, ja fa anys, perquè el centre de Tortosa sigui un centre viu», detalla Calvet. 
Per la seua banda, Meritxell Roigé recordava l’aposta del govern municipal per urbanitzar tots els carrers i places del centre històric, a més d’implantar equipaments tant de l’Ajuntament com de la Generalitat. 

Comentarios
Multimedia Diari