Más de Ebre

El Carnaval de Godall celebra la guerra de la farina

El petit municipi del Montsià celebra un dels actes de les festes de Carnaval més peculiars de la demarcació

A.Caralt

Whatsapp
Una de les comparses de la rua de Carnaval de Móra d?Ebre, ahir al vespre. Foto: AJ. Móra d'Ebre

Una de les comparses de la rua de Carnaval de Móra d?Ebre, ahir al vespre. Foto: AJ. Móra d'Ebre

Centenars de persones de Godall i pobles veïns van participar ahir a la primera de les dues esbojarrades guerres de la farina o farinades que s’organitzen al poble del Montsià per carnaval.

La guerra de la farina començava a la plaça Major i va recórrer en forma de cercavila amenitzada per una xaranga els carrers del nucli antic durant tres hores, de les quatre a les set de la tarda. Els participants havien d’-anar equipats amb roba vella i dur accessoris per protegir-se la cara i els ulls de la farina, ja siguin ulleres de natació, mascaretes, mocadors o gorres.

«És molt divertit, és una batalla tots contra tots, no s’escapa ningú i tot el poble queda enfarinat», explicava la regidora Tere Esmel, després de participar a la primera de les dues batalles programades. Només en el cas de la seva família van gastar uns 80 quilos de farina.

Avui diumenge és el dia dedicat als més menuts, amb la desfilada i la festa infantil. A continuació hi haurà el clàssic sopar del ‘bocadillo’. Demà al migdia hi haurà la sardinada popular. A la nit, el grup Lazaro’s posarà la música de la nit temàtica, on tothom anirà disfressat del que haja sortit més votat a través de les xarxes socials. Dimarts hi haurà el torneig de bitlles i la paellada popular, a més de la segona batalla de farina. A les 23 hores se celebrarà el ball de màscares, amb l’orquestra Magia Negra.

Rua a Móra d’Ebre

D’altra banda, Móra d’Ebre va celebrar ahir al vespre la tradicional rua del Carnaval pels principals carrers de la població, amb la participació de 1.200 persones disfressades, agrupades en comparses i carrosses.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También