El Catsalut prepara un pla d’inversions per a l’Hospital de Móra d’Ebre

El director de l’Institut Català de la Salut, Adrià Comella, referma que el centre hospitalari de la Ribera d’Ebre tindrà a partir de l’any vinent una direcció i un pressupost propis, dependents únicament del mateix Catsalut

14 diciembre 2018 10:57 | Actualizado a 14 diciembre 2018 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre van posar ahir al matí el punt final a la tancada de 24 hores de protesta, pel desviament de 3,5 milions de les reserves del centre hospitalari de la Ribera d’Ebre per pal·liar el dèficit de l’Hospital Sant Joan de Reus.

Una mesura que s’hauria d’aprovar avui a Reus i que ja ha estat durament reprovada des de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, els territoris usuaris de l’Hospital Comarcal, sent a més la segona vegada que es du a terme (la primera, el 2016, es van destinar fins a 4 milions d’euros de Móra per al Sant Joan).

Denuncien que el fons de reserva de l’Hospital de Móra, que va arribar als 8 milions d’euros, va ser possible per la desinversió al centre i pels sacrificis dels treballadors. 

Ahir des de Tarragona, el director del Servei Català de la Salut (Catsalut), Adrià Comella, va refermar que a partir de l’any que ve es faran càrrec al cent per cent de la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (ara en mans de Gecohsa, depenent de l’Ajuntament de Reus), tot i que en una data encara per confirmar. Això comportarà «una direcció pròpia, només depenent del Catsalut; un pressupost propi i un pla d’inversions plurianual» per al centre. 

«D’aquesta manera l’hospital podrà tenir les inversions que requereix i que fa temps que no s’estan executant», remarcà Comella. 

Aquest nou pla d’inversions es donarà a conèixer a principis del 2019, «ja que es tracta de la mesura més urgent» i més demandada pels professionals i els usuaris, mentre que la concreció de la nova empresa pública es preveu per a més endavant, però també dins de l’any vinent. 

Comella recordà que l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre forma part ara del conglomerat societari de l’Ajuntament de Reus, i per tant la solució també s’inscriu en la reestructuració que s’ha endegat a l’Hospital Sant Joan. 

La concessió del centre sanitari morenc a la societat Gecohsa per 30 anys va expirar el passat mes d’abril però actualment està en marxa una pròrroga de 8 mesos més. 

El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre xifra en més de 2,3 milions d’euros les inversions pendents al centre per posar-lo al dia, ja que molts dels seus equipaments i maquinària han quedat obsolets. 

Segons detalla l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, entre aquestes inversions pendents n’hi ha que són absolutament prioritàries, valorades entre 700.000 i un milió d’euros. Es tracta de la renovació de les instal·lacions de radiologia, les dependències dels metges o la cafeteria, que actualment està tancada. 

Comentarios
Multimedia Diari