El Centre Fluvial del Delta, primer pas del futur parc projectat al costat del riu

La inauguració del nou centre de Deltebre ha servit per mostrar el futur Parc Fluvial del Delta, un espai obert al costat del pont Lo Passador, amb la barcassa com a protagonista, que esdevindrà un centre d’activitat municipal a la vora del riu Ebre

12 noviembre 2018 09:42 | Actualizado a 17 noviembre 2018 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president Quim Torra va inaugurar ahir al migdia el nou Centre Fluvial del Delta, un equipament que neix amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn del pont Lo Passador i que permetrà obrir el municipi al riu Ebre amb un espai de 1.000 m2 que es projecta com a un espai turístic però que també, de manera transitòria, albergarà funcions d’auditori plenament equipat.

«Aquest no és un equipament qualsevol perquè dona la mirada directa al nostre riu, que és tan important per al nostre municipi», va declarar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

El nou Centre Fluvial es convertirà en un punt simbòlic de moltes de les activitats que es portaran a terme al municipi, i també servirà per acollir la Companyia Delta Teatre i també la Societat Musical Espiga d’Or. Ha suposat una inversió al voltant dels 450.000 euros.

El president Torra va posar en valor «la il·lusió i l’energia transformadora del municipi de Deltebre al voltant d’un equipament que ha de permetre generar valor afegit en un entorn natural de primera qualitat».

L’alcalde va aprofitar la inauguració del Centre Fluvial per mostrar el futur Parc Fluvial del Delta, un espai obert de 6.000 m2, amb la barcassa com a protagonista, que esdevindrà un centre d’activitat municipal al costat del riu Ebre. El Parc Fluvial és la segona fase de dinamització de l’entorn de Lo Passador i està previst que estigui finalitzada abans del final del segon trimestre de 2019.

«No tenim més motivació que enlairar Deltebre, però ho farem tocant el cor de tots els deltebrencs», va expressar Lluís Soler ahir. 
 Amb la inauguració del centre, l’alcalde dona per engegat el projecte que ha de canviar tot l’entorn al voltant del pont Lo Passador. «Deltebre té amb el riu Ebre el seu gran valor i actiu i, per aquest motiu, hem de concentrar esforços per obrir el municipi al nostre riu i impulsar un entorn que ha estat infrautilitzat durant molts anys».

Des de l’Ajuntament de Deltebre s’està treballant per impulsar l’eix central del Delta, la via que uneix Deltebre i Sant Jaume d’Enveja mitjançant el pont Lo Passador. I en aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament de Deltebre es va construir la nova Biblioteca Delta de l’Ebre, s’està urbanitzant el carrer Cambra i s’està construint la futura rotonda de la cruïlla entre l’avinguda 1 d’octubre i el carrer Robert Graupera.
L’acte d’ahir va aplegar un miler de persones i el nou espai va quedar ple de gom a gom durant la seua inauguració. També es va gaudir d’una actuació de la Companyia Delta Teatre i de la Societat Musical Espiga d’Or.

Ahir, abans d’arribar a Deltebre, el president Quim Torra també va visitar Santa Bàrbara, on va ser acollit per un gran nombre de veïns i on el consistori, amb l’alcalde Alfred Blanch al capdavant, se li va fer entrega de presents. 

A Vinebre i a Móra d’Ebre
El president de la Generalitat també va visitar dissabte al vespre Vinebre i Móra d’Ebre. A Vinebre va inaugurar la sala restaurada del primer pis de l’edifici renaixentista de Ca Don Joan, i a Móra d’Ebre, el nou pont de vianants que uneix el passeig del Pont i l’illa de Saurí, al final del barranc de Faneca. La nova passarel·la de vianants vol ser una rèplica de l’antic pont de ferro que travessava l’Ebre entre Móra d’Ebre i Móra la Nova destruït l’any 1938 amb motiu de la batalla de l’Ebre. 

L’alcalde, Joan Piñol, va destacar que l’obra millora la connexió entre el nucli urbà i la nova àrea de lleure municipal de l’illa de Saurí, alhora que va indicar que la passera facilita l’accés a l’illa esmentada i al recinte del mercadet municipal setmanal a les persones amb mobilitat reduïda i a la gent gran. 

La infraestructura que s’ha inaugurat aquest cap de setmana passat forma part del projecte de millora de la façana fluvial de la capital de la Ribera d’Ebre. La passarel·la és una estructura metàl·lica amb entarimat de fusta, amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. L’objectiu és potenciar l’ús per part dels vianants al llarg de tot el passeig i també la façana fluvial. L’obra es va adjudicar per prop de 99.000 euros a l’empresa Construccions Jaén Vallés SL. 

Comentarios
Multimedia Diari